Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

Als u letselschade lijdt door een ongeluk, dan wilt u uiteraard de beste hulp. Maar wanneer moet je nu een letselschade advocaat inschakelen? Is dit altijd de beste keuze of kunt u ook of zelfs beter een letselschade jurist inschakelen? U leest het in deze blog.

Wanneer letselschade advocaat inschakelen na een ongeluk?

Een ongeluk in het verkeer of op het werk kan grote gevolgen met zich meebrengen, zowel persoonlijk als financieel. Zo maakt u allerlei kosten, zoals het eigen risico en kan er sprake zijn van inkomensschade door arbeidsongeschiktheid. Er is dan sprake van letselschade.

Voor het claimen van letselschade op de aansprakelijke persoon of diens schadeverzekering kunt een belangenbehartiger inschakelen. Dit kan een letselschade jurist zijn van een letselschade bureau. Maar er zijn ook letselschade advocaten die kunnen helpen bij het verhalen van letselschade.

Een letselschade jurist van ons letselschadekantoor kan u uitstekend bijstaan bij het verhalen van letselschade. Maar wanneer ga je dan een letselschade advocaat inschakelen en wat is eigenlijk het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist?

Verschil letselschade advocaat en letselschade jurist

Zowel een letselschade jurist als een letselschade advocaat is een letselschade specialist. Beide belangenbehartigers houden zich bezig met het claimen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval. De vraag is dan ook wanneer je een letselschade advocaat inschakelt. Met andere woorden, wat is nu het verschil tussen beide belangenbehartigers?

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist:

  • een letselschade jurist kan HBO of universitair geschoold zijn. Een letselschade advocaat heeft altijd een universitaire opleiding
  • alleen een letselschade advocaat mag een gerechtelijke procedure bij de rechtbank starten. Een letselschade jurist mag alleen bij de kantonrechter procederen
  • letselschade advocaten vallen onder toezicht van de Nederlandse Orde van Advocaten, letselschade juristen niet

Vaak denken mensen dat een letselschade advocaat beter is dan een letselschade jurist. Dit is echter niet correct. Zowel een letselschade advocaat als een letselschade jurist kunnen uitstekend uw letselschade verhalen. Waar het om gaat is hoe gespecialiseerd uw letselschade specialist is.

Wanneer letselschade advocaat inschakelen bij letselschadezaak?

Voor het verhalen van letselschade is het inschakelen van een letselschade advocaat dus niet noodzakelijk. Zo werken er bij Letselschade Kompas alleen ervaren en deskundige letselschade juristen. Al onze letselschade juristen hebben ruime ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, ongeluk op het werk of hondenbeet.

Is inschakelen van een letselschade advocaat nodig? Geen probleem! Letselschade Kompas heeft een samenwerking met Brugman Letselschade Advocaten, het grootste advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade claims na een ongeluk. Indien gewenst schakelt ons letselschadebureau daarom gratis een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten voor u in.

Wanneer nu een letselschade advocaat inschakelen? Dit is alleen noodzakelijk als er een gerechtelijke procedure plaats moet vinden. Dit is bijvoorbeeld het geval indien:

  • de tegenpartij aansprakelijkheid blijft afwijzen
  • er discussie is over het causaal verband, bijvoorbeeld bij whiplash klachten
  • de verzekeraar het niet eens is met de gevorderde schadevergoeding

 

In al deze gevallen schakelen wij dus gratis een letselschade advocaat van Brugman  Letselschade Advocaten voor u in.

Wat doet een letselschade advocaat of jurist?

Lijdt u letselschade, dan wilt u uiteraard de hulp van de beste letselschade advocaat of jurist die er is. Al onze letselschade juristen hebben jarenlange ervaring en worden door LSA advocaten opgeleid. Schakelt u ons letselschadebureau in, dan weet u zeker dat u de beste rechtsbijstand ontvangt die er is. Maar wat doet een letselschade advocaat of jurist nu eigenlijk?

Kiest u voor een letselschade specialist van ons letselschade bureau, dan regelen wij alles voor u, van het onderzoeken wie schuldig is tot het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Het letselschade traject ziet er kort samengevat als volgt uit:

Welke schadeposten worden vergoed bij letselschade?

Een letselschadevergoeding bestaat uit diverse soorten schadeposten. Voor vergoeding van welke letselschade bedragen u in aanmerking komt, hangt af van uw bijzondere situatie. Er wordt daarbij een onderscheidt gemaakt tussen materiële schadeposten en smartengeld.

In het geval van materiële schadeposten gaat het om letselschade bedragen die op geld waardeerbaar zijn. De belangrijkste van deze schadeposten zijn:

 

Smartengeld is een vergoeding voor alle gevolgen die het ongeluk voor uw persoon hebben. Het is een vergoeding voor smart, zoals psychische problemen, angstklachten, verdriet, boosheid en pijnklachten die u aan een ongeluk over heeft gehouden.

Lijdt u letselschade door een fietsongeluk, bent u als voetganger aangereden of was u betrokken bij een kettingbotsing? Onze letselschade juristen helpen u graag.

Wie zijn wij?

Letselschade Kompas is een letselschade bureau met 30 letselschade juristen die jaarlijks meer dan 1500 verkeersslachtoffers bijstaan. U vindt ons in heel Nederland. Dus of u nu zoekt naar een letselschade advocaat in Eindhoven of een letselschade advocaat in Nijmegen, wij zijn altijd bij u in de buurt.

Zoekt u kosteloze juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade als gevolg van een aanrijding? Bel dan 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

NIEUW: onze letselschade juristen en advocaten zijn nu ook buiten kantoor tijd en in het weekend telefonisch bereikbaar en via whatsapp!

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Lees hier wat onze cliënten van ons vinden

Mijn ervaring is méér dan uitstekend. Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Friso W. Brugman

P.J. Rutte

55 jaar geleden

Uitstekend! Goeie werk, wordt snel aangepakt. Ik ben zeer tevreden.

Aanbevelen?Ja

Geholpen door: Mr. Donna van Klooster

De heer A. Benhamed

55 jaar geleden

Zeer goed geholpen! Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Gertjan Pranger

Mevrouw Judith Pilon

55 jaar geleden