Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade verhalen bij gebroken elleboog

U heeft uw elleboog gebroken als gevolg van een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of omdat u gevallen bent door een gebrekkige weg. Er is dan recht op een letselschade vergoeding.

Op deze pagina leest u wat de symptomen van een gebroken elleboog zijn alsmede de behandelingen. Maar wij leggen u hieronder ook uit wie u aansprakelijk stellen kunt en welke letselschade bedragen voor vergoeding in aanmerking komt als u uw elleboog gebroken heeft.

Wilt u ook gratis juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade? Neem dan contact met ons letselschadebureau op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Hoe weet je of je elleboog gebroken is?

Een gebroken elleboog is vaak het gevolg van een ongeluk. Bijvoorbeeld als het gevolg van een verkeersongeluk door een kop-staart botsing. Maar ook een ongeluk op het werk kan leiden tot een breuk van uw elleboog, zoals door een val van een ladder. Maar hoe weet je of je elleboog gebroken is?

Naast een elleboog breuk komt ook vaak een kneuzing van de elleboog voor. Een elleboogbreuk heeft de volgende symptomen:

  • Pijn op de plaats van de elleboog, welke afneemt als de arm ondersteunt wordt.
  • U bent sterkt beperkt in het bewegen van de elleboog
  • Er is sprake van een zwelling en/of kraken ter hoogte van de elleboog.
  • Blauwe plek ter hoogte van de elleboog.
  • Verdikking van de elleboog
Behandeling gebroken elleboog

Er zijn meerder behandelingen mogelijk als u uw elleboog gebroken heeft. Dit hangt af van de soort en ernst van de breuk. Om te beslissen welke behandeling geïndiceerd is bij u wordt er eerst radiologisch onderzoek gedaan. Zo wordt er op de Spoedeisende Hulp een röntgenfoto gemaakt en soms zelfs een CT scan.

Met het radiologisch onderzoek kan de breuk gezien worden. Het kan gaan om een breuk in 2 stukken, maar ook in meerdere stukken.

Er is niet altijd een operatieve behandeling nodig, u krijgt dan een behandeling met gips op de bovenarm. Om het gips komt een brace en u wordt 1 week na het aanbrengen van het gips voor controle gezien. Na 8 weken wordt u dan weer gecontroleerd en wordt er nogmaals een röntgenfoto gemaakt.

Soms is een behandeling met gips niet mogelijk en dient er een operatie plaats te vinden. Het bot wordt dan vastgezet met metalen pinnen of met een plaatje met schroeven.

Elleboog gebroken bij verkeersongeluk

Een verkeersongeluk is 1 van de meest voorkomende oorzaken van een gebroken elleboog. Onze letselschade juristen zien dit letsel vaak bij een aanrijding van achteren zoals een kettingbotsing of bij een frontale aanrijding.

De belangrijkste vraag bij letsel door een aanrijding is wie er schuldig bij een aanrijding is. Vaak is dit duidelijk, bijvoorbeeld bij een kop-staart botsing of voorrangsfout. Maar als eisende partij dient u wel de schuld van de tegenpartij te bewijzen om in aanmerking te komen voor schadevergoeding. Vult u daarom altijd ter plaatse het schadeformulier in en vraag getuigen om een getuigenverklaring. Maak ook foto's, onder andere van de schade aan betrokken voertuigen.

Alle motorvoertuig in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. De letselschadeclaim daarom rechtstreeks ingediend worden bij de autoverzekering van de persoon die u aangereden heeft.

Bent u als voetganger of fietser aangereden? Dan is er altijd recht op een letselschadevergoeding, ongeacht de toedracht. Dus ook als u zelf een verkeersongeluk veroorzaakt ontvangt u een schadevergoeding. Wel is er dan een percentage eigen schuld. Vraag uw letselschade jurist van ons letselschadekantoor om de voorwaarden! Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij uw letselschade claim.

Gebroken elleboog door bedrijfsongeval

Een val van een steiger of ladder of door een gladde vloer. U kunt hierbij vervelend letsel oplopen, zoals uw elleboog breken.

In Nederland rust er op de werkgever een zorgplicht. Deze staat in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin staat dat de werkgever er voor moet zorgen dat u veilig kunt werken. Overkomt u toch een bedrijfsongeval, dan is de werkgever aansprakelijk. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Bent u dus gewond geraakt op het werk en valt de werkgever een verwijt te maken, dan heeft u recht op een letselschade vergoeding.

Niet alleen bij het handelen in strijd met de zorgplicht is er recht op een vergoeding van letselschade. Dit is ook het geval als u op het werk een ongeluk overkomt door toedoen van een collega. Op grond van de wet is namelijk de werkgever in dit geval aansprakelijk. Deze risico aansprakelijkheid is geregeld in artikel 6:170 BW.

Gratis hulp van een letselschade jurist

Bent u gewond geraakt of heeft u klachten overgehouden aan een aanrijding, bedrijfsongeval, hondenbeet of val over een omhoog staande stoeptegel? Er is dan recht op een schadevergoeding. Schadeposten die onder deze schadevergoeding vallen zijn: inkomensschade, medische kosten, reiskosten en kosten voor huishoudelijke hulp, maar ook alle andere kosten en het smartengeld.

Voor het claimen van letselschade na een ongeluk kunt u gratis gebruik maken van een letselschade jurist of letselschade advocaat van ons letselschade bureau.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de weinige in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoren van Nederland.Wilt u gratis juridische hulp bij letselschade? Neem dan contact met ons op. Klik op de button en bel ons voor een gratis letselschade advies en het verhalen van uw letselschade.

Contact met uw letselschade jurist of advocaat

Bij Letselschade Kompas heeft u het grote voordeel dat u altijd wordt bijgestaan door een letselschade advocaat. Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de grootste gespecialiseerde advocatenkantoren in letselschade in Nederland.

Onze letselschade advocaten werken in heel Nederland. Met 15 bezoeklocaties zijn wij altijd in de buurt. Neem daarom contact met ons op voor een intakegesprek bij ons op kantoor of bij u thuis! Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in en wat u is overkomen. Wij nemen dan direct contact met u op.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland