Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
Als fietser betrokken bij een tractor ongeluk

Tractors rijden vaak hard en rakelings lang u op de fiets. Zeker op smalle wegen is dit levensgevaarlijk! Het is ook niet voor niks dat ieder jaar weer ruim 100 mensen in het ziekenhuis worden opgenomen na een aanrijding met een tractor. Een groot deel van deze letselschade slachtoffers is fietser.

Rijdt een tractor op de openbare weg, dan is deze te bestempelen als een motorvoertuig. Bij een aanrijding tussen een tractor en fietser is dan artikel 185 Wegenverkeerswet van toepassing. Dit artikel schrijft voor dat bij een aanrijding tussen een tractor en fietser de tractor altijd schuldig is aan de aanrijding.

Bent u dus betrokken bij een tractor ongeval, dan heeft u recht op een schadevergoeding van uw letselschade.

Als voetganger betrokken bij een tractor ongeval

Wat geldt als u op de fiets geldt bij een tractor ongeluk, geldt ook voor voetgangers. Wordt u dus lopend aangereden, dan dient de letselschade als gevolg van het tractor ongeval vergoed te worden.

De regel van art. 185 is als volgt:

  • de tegenpartij is aansprakelijk: u ontvangt alle schade vergoed
  • u heeft zelf een verkeersfout gemaakt: ten minste 50% van de letselschade wordt betaald
  • is uw kind aangereden? Dan is er altijd recht op een volledige schadevergoeding
Ongeluk tussen auto en tractor

Bent u met de auto aangereden door een tractor omdat deze u ten onrechte geen voorrang verleende? Dan dient de tractorbestuurder uw letselschade te vergoeden.

Een tractor die op de openbare weg rijdt is een motorrijtuig. U kunt dan rechtstreeks uw letselschade claim indienen bij de letselschadeverzekeraar. Dit wordt een WAM- verzekeraar genoemd. De afkorting WAM staat voor Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen.

Schadevergoeding letselschade

Is de aansprakelijkheid een gegeven? Dan is er recht op gratis juridische hulp van een letselschade jurist. Deze zal na erkenning van de aansprakelijkheid eerst een voorschot op uw letselschade aanvragen. U maakt immers direct na het ongeluk kosten.

Vervolgens worden alle letselschade bedragen opgesomd in een schadestaat. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen materiële schadeposten en immateriële schadeposten.

Materieel zijn de letselschade bedragen die op geld zijn te waarderen. Bijvoorbeeld medische kosten of schade als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Immateriële schade is een vergoeding voor:

  • pijnklachten
  • angstklachten
  • verdriet over wat u is overkomen
  • boosheid en frustratie omdat de tractorbestuurder zo hard en onvoorzichtig reed
  • psychische klachten als een PTSS.
Contact met uw letselschade advocaat

Letselschade Kompas is een landelijk werkend letselschade bureau gespecialiseerd in het claimen van letselschade. Onze letselschade juristen zijn altijd in de buurt met maar liefst 10 bezoeklocaties door heel Nederland. Maar wij komen voor een letselschade advies of een intakegesprek gewoon bij u thuis, waar in Nederland u ook woont!

Letselschade Kompas is een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Voor u heeft dit grote voordelen. Zo kunnen wij kosteloos voor u procederen als het nodig is. Ook hebben wij hierdoor meer kennis in huis dan andere letselschade bureaus.

Bent u aangereden door een auto en wilt u gratis uw letselschade claimen? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade door

een tractor ongeval

Bent u aangereden door een tractor? Wij verhalen uw letselschade als gevolg van een tractor ongeluk gratis voor u.