Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Afwikkelingsvoorstel letselschade

U heeft een afwikkelingsvoorstel letselschade ontvangen. Rechtstreeks via de schadeverzekeraar of na bemiddeling van een letselschade advocaat of letselschade jurist. Maar moet u hier nu mee instemmen?

Op deze pagina leest u waar een afwikkelingsvoorstel bij letselschade uit moet bestaan en hoe wij u kosteloos kunnen helpen als u een afwikkelingsvoorstel heeft ontvangen.

Wat is een afwikkelingsvoorstel letselschade?

Als u slachtoffer bent geworden van een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet, dan is er recht op schadevergoeding als een ander aansprakelijk is voor uw letselschade. Een letselschade claim duurt gemiddeld tussen een half jaar en 2 jaar alvorens er een afwikkelingsvoorstel van uw letselschade gedaan wordt. Maar wat is dit nu, een afwikkelingsvoorstel en waar moet je op letten?

Bij een afwikkelingsvoorstel wordt u een voorstel gedaan door de verzekering van de tegenpartij om uw letselschadeclaim definitief te regelen. U wordt dan een geldbedrag aangeboden en uw letselschadezaak komt ten einde.

Een afwikkelingsvoorstel bij letselschade is in principe tegen "finale kwijting". Dit betekent dat u in de toekomst niet meer op de letselschadezaak terug kunt komen. Maar is dit altijd verstandig?

Afwikkelingsvoorstel tegen finale kwijting of niet?

Zoals hiervoor aangegeven, een regelingsvoorstel bij letselschade is in beginsel tegen finale kwijting, zodat u nooit meer op de letselschadeclaim terug kunt komen. Ook niet als u in de toekomst toch nog klachten krijgt en meer schade lijdt. Daarom is het niet verstandig om zondermeer bij een afwikkelingsvoorstel bij letselschade akkoord te gaan met finale kwijting.

Voordat u akkoord gaat met een afwikkelingsvoorstel bij letselschade, is het belangrijk u te laten adviseren door een letselschade advocaat, maar ook door een medisch adviseur. Zo heeft ons letselschadebureau een vaste medisch adviseur die wij altijd vragen of een voorbehoud nodig is bij een afwikkelingsvoorstel van een letselschadedossier.

Een voorbehoud betekent dat u en de verzekeraar een vaststellingsovereenkomst aangaan, maar dat in deze overeenkomst een clausule komt te staan. Hierin behoudt u zich het recht voor om onder bepaalde voorwaarden terug te kunnen komen op het letselschadedossier. Dit geeft u de garantie dat u altijd terug kunt komen op u letselschadezaak.

Afwikkelingsvoorstel van verzekeraar gekregen

Heeft u rechtstreeks van de schadeverzekeraar een regelingsvoorstel ontvangen zonder tussenkomst van een letselschade advocaat of andere belangenbehartiger? Ga hier nooit meer akkoord!

Verzekeraars willen graag snel een letselschadezaak regelen en het liefst zonder tussenkomst van een letselschade advocaat of letselschadejurist. Immers, deze kosten de verzekeraar geld en een goede belangenbehartiger zal er alles aan doen om de schadevergoeding zo hoog mogelijk vast te stellen. Maar belangrijker nog, een goede letselschade advocaat zal ervoor zorgen dat er eventueel een voorbehoud gemaakt wordt.

Krijgt u dus een afwikkelingsvoorstel van een letselschade verzekeraar? Laat deze altijd checken door een letselschade specialist. Dan weet u zeker dat u:

  1. de letselschade vergoeding ontvangt waar u recht op heeft
  2. voor eventuele toekomstige schade er een voorbehoud wordt vastgesteld

 

Ons letselschadebureau helpt u geheel kosteloos bij een afwikkelingsvoorstel letselschade. Wij controleren het voorstel en schakelen een medisch adviseur voor u in. Zo weet u zeker dat u met een gerust hart akkoord kunt gaan met het regelingsvoorstel van de verzekeraar of dat u recht heeft op een hogere schadevergoeding of dat er een voorbehoud in de vaststellingsovereenkomst opgenomen dient te worden

Second opinion bij afwikkelingsvoorstel

Heeft u met tussenkomst van een belangenbehartiger een afwikkelingsvoorstel letselschade ontvangen maar twijfelt u of u wel akkoord moet gaan? Zijn er nog steeds klachten en beperkingen en maakt u zich zorgen over de toekomst?

In voornoemde gevallen is het verstandig om een second opinion aan te vragen alvorens met een afwikkelingsvoorstel letselschade akkoord te gaan.

Zeker bij whiplash klachten wordt er te snel akkoord gegaan met een afwikkelingsvoorstel. Reden? Veel letselschade juristen weten niet hoe met een whiplash dossier om te gaan of willen niet procederen om een hogere schadevergoeding te regelen voor het slachtoffer.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de grootste en enige gespecialiseerde advocatenkantoor op het gebied van letselschade. Ons team van letselschade specialisten weet precies hoe om te gaan met een letselschade als gevolg van een whiplash.

Twijfelt u dus over het regelingsvoorstel? Laat ons letselschadebureau dan kosteloos een second opinion uitvoeren.

Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?

Een letselschade vergoeding bestaat uit alle schade die u als gevolg van een auto ongeluk, fietsongeluk, scooterongeluk of arbeidsongeluk lijdt en nog zal lijden. U kunt dan denken aan gemaakte kosten, zoals medische kosten en hulp in het huishouden. Daarnaast kan er sprake zijn van inkomensschade en/ of een studievertraging.

Onderdeel van een schadevergoeding zijn ook eventuele voorbehouden voor toekomstige schade. Dit doet zich met name voor bij letsel dan in de toekomst kan verergeren of indien er kans bestaat als schade zal toenemen. Bij een afwikkelingsvoorstel is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Ook de kosten van rechtsbijstand zijn in Nederland onderdeel van de letselschade vergoeding. Dit betekent dus dat onze letselschade specialisten u geheel kosteloos kunnen helpen bij het verhalen van uw letselschadevergoeding.

Contact met een letselschade advocaat

Letselschade Kompas is een letselschadebureau en onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren  in Nederland. Bij ons bent u dan ook aan het juiste adres voor het laten controleren van uw afwikkelingsvoorstel bij letselschade.

Onze letselschade advocaten regelen alles voor u, van het aansprakelijk stellen van de tegenpartij tot het verhalen van alle letselschade bedragen die op uw situatie van toepassing zijn.

Wilt u ook gratis juridische hulp bij letselschade? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Waar vind ik mijn letselschade advocaat

Letselschade Kompas is een landelijk werkend letselschadebureau. U vindt ons team van letselschade juristen door heel Nederland. Want met meer dan 15 afspraaklocaties door heel Nederland zijn wij altijd dichtbij.

Wij begrijpen dat het na een frontale aanrijding niet eenvoudig is om naar ons toe te komen. Daarom bieden onze letselschade advocaten aan om gewoon bij u thuis te komen voor een uitgebreid letselschade advies of een intakegesprek. Waar in Nederland u ook woont.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland