Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Wisselen van letselschade advocaat

Vertrouwen is belangrijk als u een letselschade advocaat inschakelt. Mist u dit vertrouwen en wilt u wisselen van letselschade advocaat? Dit kan vaak gratis en wij helpen u hier graag bij. Wij voeren gratis een second opinion uit en verhalen kosteloos uw letselschade op de tegenpartij.

Waarom kiest u voor Kompas?

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Ik wil wisselen van letselschade advocaat

U bent niet tevreden over uw belangenbehartiger en wil wisselen van letselschade advocaat. Dit is eenvoudig dan u denkt en wij helpen u er gratis bij. Op deze pagina leest u er alles over:

 1. Hoe kan ik wisselen van letselschade advocaat?
 2. Wat doet een letselschade advocaat voor mij?
 3. Op welke schadevergoeding heb ik recht?

Een letselschade specialist van ons letselschadebureau zorgt voor een snelle en goede overname van uw letselschade zaak. Zo kunt u met een gerust hart wisselen van letselschade advocaat.

Hoe kan ik wisselen van letselschade advocaat?

Vaak wordt gedacht dat wisselen van letselschade advocaat niet mogelijk is of alleen met hoge kosten tot gevolg. Voor sommige letselschadeslachtoffers is wisselen van letselschade advocaat ook een grote stap. Maar overstappen is heel gebruikelijk en logisch als u geen vertrouwen meer heeft in uw belangenbehartiger.

Wisselen van letselschade advocaat is eenvoudig. U kunt ons letselschadekantoor gewoon verzoeken de overname voor u te regelen. Uw letselschade specialist van ons kantoor stuurt u hiervoor een machtiging. Hiermee vragen wij uw letselschadedossier op bij de huidige letselschade jurist of advocaat. Daarbij laten wij deze persoon weten dat wij uw belangen bij uw letselschadeclaim verder behandelen.

Wat gebeurt er na wisselen van letselschade advocaat?

Zodra wij uw letselschade dossier ontvangen, gaat uw letselschade advocaat voor u aan de slag. Het eerste wat wij doen is uw letselschade dossier bestuderen. Daarbij bestuderen wij wat de stand van zaken is, maar kijken wij vooral wat er beter kan en moet!

Na het wisselen van letselschade advocaat en bestuderen van uw letselschadedossier

Iemand aansprakelijk stellen na een bedrijfsongeval

Ieder jaar overkomen 200.000 medewerkers een bedrijfsongeval. Wil je iemand aansprakelijk stellen na een verkeersongeval, dan is het belangrijk om te weten of de werkgever aan zijn zorgplicht heeft voldaan.

In Nederland rust er op iedere Nederlandse werkgever een zorgplicht. Voldoet een werkgever hier niet aan, dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade. Maar wat houdt deze zorgplicht nu in?

De zorgplicht is geregeld in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Op grond van dit wetsartikel dient een werkgever:

 1. ervoor te zorgen dat u veilig uw werk kunt doen
 2. veiligheidsinstructies te geven
 3. toezicht op de werkzaamheden te houden.

 

Wilt u iemand aansprakelijk stellen voor letselschade door een bedrijfsongeval, dan dient u slechts aan te tonen dat u onder werktijd een ongeluk is overkomen en u hierbij gewond bent geraakt. Het is vervolgens aan de werkgever om te bewijzen dat er aan de zorgplicht is voldaan. Op grond van de jurisprudentie (rechtspraak) slaagt een werkgever hier zelden in en is deze aansprakelijk voor letselschade.

Wilt u iemand aansprakelijk stellen voor letselschade veroorzaakt door een collega? Ook dan is de werkgever aansprakelijk. Op een werkgever rust namelijk een risico aansprakelijk wat betekent dat hij aansprakelijk is voor fouten gemaakt door zijn medewerkers.

Schadevergoeding eisen

Is iemand anders aansprakelijk voor uw letselschade? Dan kunt u schadevergoeding vorderen. Een schadevergoeding bestaat uit de kosten die u maakt, inkomensschade, een studievertraging en smartengeld.

Een kostenvergoeding bestaat onder andere uit medische kosten, bijvoorbeeld het verplicht eigen risico, maar ook uit kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname, reiskosten en kosten die u thuis maakt, bijvoorbeeld voor overname van huishoudelijke taken.

Ook arbeidsongeschiktheid kan het gevolg zijn van een ongeluk, hierdoor kan er inkomensschade ontstaan. Ook hiervoor kunt u iemand aansprakelijk stellen. Dit geldt ook voor letselschade als gevolg van een studievertraging.

Smartengeld is een vergoeding voor het leed dat u door een ander is toegedaan. Er is bij klachten zoals whiplashklachten en verwondingen altijd recht op een smartengeldvergoeding, zowel bij licht letsel als bij zwaar letsel.

Contact met uw letselschade jurist

Wilt u gratis juridische hulp bij het verhalen van letselschade als gevolg van een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of hondenbeet? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, 1 van de meest bekende en gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland. Indien nodig schakelen wij dan ook kosteloos een letselschade advocaat voor u in; uniek in Nederland!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

8 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland