Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Schade verhalen op buitenlandse tegenpartij

In Nederland rijden veel auto's met een buitenlands kenteken. Mensen die hier komen werken, toeristen en vrachtwagens uit het buitenland. Maar wat nu als je door een voertuig met een buitenlands voertuig wordt aangereden? Kunt je in Nederland schade verhalen op een buitenlandse tegenpartij?

Waarom kiest u voor Kompas?

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Schade verhalen op een buitenlandse tegenpartij

Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken tussen auto's die geregistreerd zijn in diverse landen. Schade verhalen op een buitenlandse tegenpartij is echter ingewikkeld. Gelukkig kunt u kosteloos een letselschade advocaat van ons kantoor inschakelen. Deze weet precies wat te doen hoe schade te verhalen op een buitenlandse tegenpartij bij een aanrijding.

Wilt u schade verhalen op een buitenlandse tegenpartij? Wij leggen op deze pagina op hoe u dit kunt doen. Maar wij kunnen u ook geheel kosteloos bijstaan bij uw letselschade claim!

Hoe kun je schade verhalen op een buitenlandse tegenpartij?

Als u in Nederland bent aangereden door een motorvoertuig met een buitenlands kenteken, dan is er recht op een letselschadevergoeding. In Nederland zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. U kunt dan uw letselschade claim direct bij de WA verzekering van de tegenpartij indienen.

Schade verhalen op een buitenlandse tegenpartij werkt net even anders. Maar goed nieuws, u kunt de letselschade claim gewoon in Nederland indienen als u door een autobestuurder aangereden bent die onderdaan is van een EU-land.

Wordt u dus aangereden door een Duits of Pools voertuig, dan kunt u in Nederland rechtstreeks een letselschade claim indienen bij de vertegenwoordiger van de buitenlandse verzekeraar.

Schade verhalen op buitenlandse tegenpartij in Nederland

Alle verzekeraars die gevestigd zijn in een EU- land zijn verplicht om in iedere lidstaat een vertegenwoordiger te hebben. Vaak is dit een andere verzekeraar. In Nederland is bijvoorbeeld Achmea of Dekra een bekende vertegenwoordiger van buitenlandse verzekeraars.

Schade verhalen op de buitenlandse tegenpartij doet u dus door een letselschade claim in te dienen bij de Nederlandse vertegenwoordiger. Dit kan gewoon door een aansprakelijkheidsbrief naar deze verzekeraar te sturen. Dit kan gewoon in het Nederlands.

Bent u in Nederland aangereden door een buitenlands voertuig, dan is ook Nederlands recht van toepassing. Eigenlijk is er dus niet zoveel anders bij schade verhalen op de buitenlandse tegenpartij dan wanneer u letselschade verhaalt op een Nederlandse autoverzekering.

Schadevergoeding claimen na een aanrijding

Schade verhalen op een buitenlandse tegenpartij is dus niet zoveel anders dan wanneer u aangereden wordt door een Nederlands motorvoertuig. In beide gevallen kunt u een schadevergoeding aanvragen en ook nog eens naar Nederlands recht.

Een letselschade vergoeding bestaat uit veel soorten letselschade bedragen. Daarbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen:

 

In het geval van kosten kunt u denken aan medische kosten, bijvoorbeeld omdat u uw been gebroken heeft en hiervoor in het ziekenhuis opgenomen wordt. U bent dan uw eigen risico kwijt en maakt kosten voor het verblijf in het ziekenhuis.

Maar ook thuis maakt u kosten, denk aan het feit dat u uw huishoudelijke taken niet uit kunt voeren, verzorging nodig heeft of het onderhoud van het huis en de tuin niet meer lukt.

Naast kosten kan er dus ook schade ontstaan, voornamelijk inkomensschade als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Scholieren en studenten kunnen aanlopen tegen een studievertraging. Zij komen dan later op de arbeidsmarkt en moeten extra boeken en schoolgeld betalen. Al deze schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking.

Smartengeldvergoeding berekenen

Naast bovengenoemde materiële schade ontstaat er na een fietsongeluk of kettingbotsing ook niet op geld te waarderen schade. Dit wordt smartengeld genoemd.

Een smartengeldvergoeding bestaat uit een vergoeding voor:

 • pijnklachten
 • verkeersangst
 • rij angst
 • ontsierende littekens
 • verdriet omdat u uw hobby niet uit kunt voeren of niet kunt werken
 • psychische klachten
Contact met uw top advocaat

Wilt u gratis juridische bijstand van een letselschade advocaat bij het schade verhalen op een buitenlandse tegenpartij? Onze letselschade advocaten werken door heel Nederland en zijn dus altijd in de buurt.

Ons letselschade bureau helpt u graag en altijd volledig kosteloos. Al meer dan 5.000 mensen gingen u voor.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland