Contact opnemen

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Pre existentie, wat is dat precies?

U heeft letsel opgelopen door een auto ongeluk, fietsongeval of bedrijfsongeval en een letselschade claim ingediend. Nu wil de letselschade verzekeraar van u allerlei medische informatie opvragen. Over het ongeval zelf, maar ook over uw medisch verleden. Dit om te bezien of er sprake is van een relevante pre-existentie. Waar wat is dit nu precies en waarom wil de verzekeraar weten of er pre existente klachten zijn?

Een pre existentie wil zeggen dat er medische klachten of aandoeningen waren ten tijde van het u overkomen schade- evenement die van invloed kunnen zijn op de hoogte van uw schadevergoeding. Bijvoorbeeld bij een whiplash of er voor het u overkomen ongeluk al nekklachten of andere whiplash symptomen waren.

Voorbeeld pre existentie

Stel u bent betrokken geraakt bij een achterop aanrijding. Iemand let niet op en ziet de file niet waardoor deze persoon een kettingbotsing veroorzaakt. Als gevolg hiervan loopt u nekklachten op met schouderklachten en zijn er concentratieproblemen.

Als gevolg van de aanrijding van achteren raakt u arbeidsongeschikt vanwege whiplash klachten. Er ontstaan hierdoor inkomensschade en u wilt deze schade verhalen op de aansprakelijke partij. Deze is op grond van de wet verplicht verzekerd en de aansprakelijkstelling komt terecht bij de letselschade verzekeraar.

De letselschade verzekeraar wil weten of er niet al vΓ³Γ³r het ongeval sprake is geweest van nekklachten en wil daarom informatie uit uw medisch verleden opvragen. Zij willen met andere woorden, weten of er een pre existentie is, een voor de letselschade claim relevante medische voorgeschiedenis.

Wat te doen bij een beroep op pre existentie?

Doet de verzekeraar een beroep op een pre existentie, dan zijn er veel letselschade bureaus en letselschade advocaten die aan het verzoek om medische informatie uit uw voorgeschiedenis gehoor geven. Dit is heel gevaarlijk! De verzekeraar is dan op de hoogte van uw medische voorgeschiedenis en dit kan leiden tot een lagere schadevergoeding.

De vraag die nu gesteld kan worden is of de schadeverzekeraar wel op de hoogte mag zijn van de informatie uit uw medische voorgeschiedenis. Het antwoord op deze vraag is NEE!

Wordt er derhalve gevraagd om pre existente klachten, dan hoeft u niet zondermeer aan dit verzoek gehoor te geven. Maar welke informatie moet dan wel gedeeld worden met de medisch adviseur van de aansprakelijkheidsverzekeraar?

De Medische Paragraaf Letselschade

Partijen in de letselschade branche hebben afspraken gemaakt over welke medische informatie noodzakelijk is voor de afhandeling van een letselschadeclaim. Deze afspraken staan in de Medische Paragraaf Letselschade.

In de Medische Paragraaf staat ook hoe om te gaan met pre existentie en wordt aangegeven welke pre existente klachten wel en niet bij de schadeafwikkeling meegenomen dienen te worden. Het gaat in beginsel alleen om medische informatie die ziet op het ongeluk zelf en informatie en relevante medische informatie tot 2 jaar vΓ³Γ³r het ongeluk.

Wilt u weten welke medische informatie de medisch adviseur van de verzekeraar mag inzien en wilt u uw letselschade laten claimen door een letselschade jurist van ons letselschadebureau? Neem dan contact met ons op. Onze letselschade specialisten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Mensen zoeken ook

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Bij letselschade claim

Pre existentie

Doet de verzekeraar een beroep op pre existentie? Onze letselschade juristen adviseren u wat te doen bij een beroep op pre existentie en een verzoek om informatie over pre existente klachten.

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien nodig schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

WIJ

Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.
De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Goede klantvriendelijkheid en een prettige samenwerking.
Geholpen door Mvr. el Haddad

Bresilla Mulder

1 year geleden

Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.

Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.

Heel erg bedankt voor alles!!

CO

1 year geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring !

Frank Witholt

54 years geleden

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze hielden mij altijd keurig op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Wat een uitstekende keuze, Brugman letselschade advocaten kantoor. Voortreffelijke medewerkers
Zeer professioneel. Uitstekende communicatie vanaf begin tot eind. Ik zal, in voorkomende gevallen Brugman advocaten kantoor aanbevelen !

AndrΓ© Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en hebben alles goed doorgenomen qua ongeval en evt kosten voortvloeiende uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier behartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht . De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mail beantwoorden en de communicatie verloopt vaak via een toegewezen persoon. Al met al zeker een aanrader om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen .

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik eindelijk vooruitgang in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden