Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade claimen bij gebroken sleutelbeen

Een sleutelbeenbreuk komt veel voor na een ongeluk. U vindt het sleutelbeen tussen het borstbeen en de schouder. Een breuk is vaak het gevolg van een val of een harde klap. U herkent de breuk soms aan een bobbel op de plek waar de breuk zit.

Een gebroken sleutelbeen kan ingedeeld worden in 3 regio's:

 1. aan het begin,
 2. bij het borstbeen
 3. in het midden aan het uiteinde, bij de schouder

 

Op deze pagina leest u informatie over een gebroken sleutelbeen, maar ook wat u kunt doen als uw letsel het gevolg is van een ongeluk waarvoor een ander aansprakelijk gehouden kan worden. U heeft dan namelijk recht op een letselschade vergoeding.

Onze letselschade juristen adviseren u graag bij letselschade en verhalen indien gewenst de schade die u lijdt kosteloos op de aansprakelijke persoon of diens letselschadeverzekeraar.

Oorzaak gebroken sleutelbeen

De oorzaak van een gebroken sleutelbeen is in bijna alle gevallen een trauma. Bijvoorbeeld een fietsongeluk waarbij de fietser ongelukkig terecht komt op zijn schouder en daarbij zijn sleutelbeen breekt. Maar niet alleen in het verkeer, ook op het werk doet een gebroken sleutelbeen zich veelvuldig voor. Denk hierbij aan een val van de ladder of een dak.

Een gebroken sleutelbeen is 1 van de meest voorkomende breuken. Door de plaats van de breuk zorgt deze voor een beperkte of soms zelfs lange periode voor klachten en beperkingen. Hierdoor ontstaat schade, zoals inkomensschade door arbeidsongeschiktheid. Daarnaast kan er schade ontstaan in de thuissituatie, bijvoorbeeld omdat huishoudelijke taken of onderhoud aan de woning en tuin niet meer uitgevoerd kunnen worden.

Hoe weet je of je sleutelbeen gebroken is?

Een gebroken sleutelbeen kan dus van een ongeluk komen en vervelende klachten en beperkingen geven. Maar hoe weet je of je sleutelbeen gebroken is? Uit de literatuur blijken de volgende symptomen van een sleutelbeenbreuk:

 • u ervaart pijn in de schouder welke erger wordt als u de arm probeert op te tillen of indien er op het sleutelbeen gedrukt wordt.
 • de aangedane schouder hangt naar beneden en naar voren.
 • er is een krakend of schurend geluid te horen bij het bewegen van de schouder
 • de arm is stijf en u kunt deze niet of lastig bewegen
 • de huid puilt boden de breuk uit of de huid staat strak gespannen. Soms doorboort het bot de huid ook

 

Ervaart u 1 of meerdere van bovenstaande symptomen? Dan is het belangrijk zo spoedig mogelijk naar het ziekenhuis te gaan voor een medische behandeling.

Behandeling gebroken sleutelbeen

Er zijn 2 behandelingen mogelijk bij een gebroken sleutelbeen. De eerste behandeling is conservatief, dat wil zeggen afwachtend. In sommige gevallen is een operatieve behandeling noodzakelijk.

Bij een conservatieve behandeling wordt uw arm in een sling geplaatst zodat de arm en schouder rust krijgen. Meestal kan de arm dan weer na 4 tot 6 weken gebruikt worden en is beweging op geleide van pijn toegestaan. Soms is na deze periode nog behandeling van een fysiotherapeut nodig.

Helaas groeit een breuk door een conservatieve of afwachtende behandeling niet altijd aan. Er is dan ook in 10-25% van de gevallen alsnog een operatieve behandeling nodig.

Wordt de sleutelbeenbreuk geopereerd, dan worden de breukdelen aan elkaar gezet door middel van schroeven en een metalen plaatje dan wel een pin in het bot.

Een operatie is noodzakelijk als een sling of mitella niet gewerkt heeft en indien:

 • het bot door uw huis dreigt te gaan
 • er neurologische klachten ontstaan
 • bij een volledig verplaatste breuk van uw sleutelbeen
Wanneer krijg je schadevergoeding?

Een sleutelbeenbreuk kan tot vervelend letsel leiden als gevolg u schade lijdt. Maar wanneer krijg je schadevergoeding bij een sleutelbeenbreuk en welke schade wordt vergoed?

Schadevergoeding ontvangt u al een andere persoon aansprakelijk gesteld kan worden voor uw schade. In het geval van een kettingbotsing is dit de persoon die bij u achterop is gereden. Bij een fietsongeluk is dit de automobilist als u als fietser aangereden door een auto wordt.

U kunt ook letsel oplopen door een bedrijfsongeval. Recht op schadevergoeding is er in deze situatie als de werkgever haar zorgplicht geschonden heeft. Bijvoorbeeld omdat een machine niet veilig is, u van een ladder valt of omdat u letsel lijdt door een fout van een collega.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding? Neem dan contact met onze letselschade juristen op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Letselschade vergoeding bedragen

Is een ander aansprakelijk voor uw letselschade? Dan worden alle schadeposten vergoed. Maar welke letselschade bedragen kunt u claimen?

Een letselschade vergoeding bestaat uit materiële schade en smartengeld. Een smartengeldvergoeding is een vergoeding voor het leed dat u is aangedaan, bijvoorbeeld de pijnklachten die u door een sleutelbeenbreuk lijdt. Maar ook angstklachten, verdriet en psychische klachten maken deel uit van een smartengeldvergoeding.

Materiële schade is onder te verdelen in kosten, inkomensschade en schade door een studievertraging.

Bij kosten kunt u denken aan:

 • medische kosten zoals het eigen risico
 • reiskosten
 • kosten voor hulp in het huishouden
 • hulp bij onderhoud van uw huis en tuin

 

Wilt u weten op welke letselschadevergoeding u recht heeft? Onze letselschade specialisten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Bespreek uw letselschade zaak met onze letselschade juristen

Is u een ongeluk overkomen en wilt u weten of u recht op schadevergoeding en gratis juridische hulp heeft? Bespreek uw letselschade zaak dan met ons team van specialisten. Wij helpen u graag en geven u een eerlijk letselschade advies.

Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

NIEUW: in de avond en het weekend zijn wij zowel telefonisch als via whatsapp bereikbaar. U vindt de whatsapp button rechts onderaan deze pagina.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland