Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door aanrijding in Oss, wat nu?

Er is u een aanrijding in Assen overkomen en als gevolg hiervan lijdt u letselschade. Dan is het fijn als u aanspraak kan maken op kosteloze rechtsbijstand van een letselschade jurist. Deze vindt u bij Letselschade Kompas.

Waarom kiezen voor Letselschade Kompas:

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Waar moet u op letten bij een aanrijding in Assen?

Veiligheid gaat boven alles. Daarom is het bij een aanrijding in Assen van belang dat u ervoor zorgt dat u uzelf en eventuele andere inzittenden in veiligheid brengt. Ga op een veilige plek staan en bel de politie als er mensen gewond zijn geraakt bij het ongeluk.

Is uw veiligheid gewaarborgd? Dan kunt u zicht richten op de schaderegeling. Hiervoor vult u bij voorkeur ter plaatse een schadeformulier in. Wacht niet niet te lang mee. Kort na een aanrijding in Assen staat de toedracht van het ongeval nog vers in het geheugen.

In sommige gevallen is het van belang om de politie in te schakelen bij een aanrijding:

 1. Indien er gewonden bij de aanrijding zijn gevallen
 2. Wanneer er een verkeersopstopping is ontstaan door het auto ongeluk
 3. Bij doorrijden na een aanrijding

 

De politie kan regelen dat er een ambulance komt en het verkeer regelen of zorgen dat de voertuigen zo snel mogelijk afgevoerd worden. Maar nog belangrijker, de politie kan onderzoek naar de toedracht doen. Is er sprake van doorrijden na de aanrijding, dan kan zij proberen de doorgereden bestuurder te achterhalen.

Doorrijden na aanrijding in Assen

In 2022 reden er 80.000 mensen door na een ongeluk. Doorrijden na een ongeluk is daarmee echt een probleem geworden in Nederland. Rijdt iemand door na een auto ongeluk, dan is dit een misdrijf. Niet zo gek, de doorrijder laat iemand met letsel achter.

In de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorverkeer is een bepaling opgenomen die verzekeraars verplicht een fonds op te richten. Dit fonds moet letselschade claims na doorrijden na een aanrijding in behandeling nemen. Dit fonds wordt het Waarborgfonds Motorverkeer genoemd. Deze regeling wordt uitgevoerd door "De Vereende", een verzekeringsmaatschappij.

Wilt u een beroep doen op het Waarborgfonds, dan dient u wel aan een aantal voorwaarden te voldoen:

 1. de aanrijding vond plaats met een motorvoertuig
 2. u doet zo spoedig mogelijk (onverwijld) aangifte van het doorrijden.

 

Voldoet u aan deze voorwaarden, dan zal het Waarborgfonds uw aansprakelijkstelling in behandeling nemen en uw letselschade vergoeden.

Aanrijding in Assen op de fiets

Bent u als fietser aangereden in Assen? Dan geldt dat u altijd aanspraak op schadevergoeding kunt maken. Dit is geregeld in artikel 185 van de Wegenverkeerswet (wvw). Op grond van dit wetsartikel is er altijd recht op schadevergoeding bij een ongeluk tussen een fiets en auto of ander motorvoertuig.

Is de fietser aangereden door eigen toedoen? Dan nog is er recht op een schadevergoeding. De enige voorwaarde is dat bij het fietsongeluk ook een motorvoertuig betrokken is. Bijvoorbeeld omdat u als fietser aangereden door een auto bent.

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Wie is schuldig bij een aanrijding is een belangrijke vraag. Immers, bent u betrokken bij een auto botsing, dan is er alleen recht op schadevergoeding als de tegenpartij schuldig is.

In artikel 5 Wegenverkeerswet staat vermeld: "Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd".

In 5 Wegenverkeerswet is ook artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens staat ook een belangrijke regel, die met name bij een achterop aanrijding zoals een kop staart botsing of kettingbotsing van belang is.  Het wetsartikel bepaalt namelijk dat bestuurders genoeg afstand moeten houden om een auto botsing te voorkomen. Daarom is bij een aanrijding van achteren in de meeste gevallen het achterop rijdende voertuig aansprakelijk voor de ontstane letselschade.

Schadevergoeding claimen na een aanrijding

Kunt u met succes de tegenpartij aansprakelijk stellen of kunt u een beroep doen op de svi verzekering? Dan kunt u een letselschade vergoeding claimen. Dit doet u door het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staan de toedracht van het ongeluk, maar ook de letselschade bedragen die op uw situatie van toepassing zijn.

Claimt u schade, dan komen ten eerste alle kosten voor vergoeding in aanmerking. Maar ook schade zoals inkomensschade of schade door een studievertraging komen voor vergoeding in aanmerking.

Tenslotte heeft een letselschade slachtoffer altijd recht op een smartengeldvergoeding. Dit is zowel bij licht als zwaar en blijvend letsel het gevolg.

Contact met uw letselschade advocaat

Bij Letselschade Kompas heeft u het grote voordeel dat u altijd wordt bijgestaan door een letselschade advocaat. Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de grootste gespecialiseerde advocatenkantoren in letselschade in Nederland.

Onze letselschade advocaten werken in heel Nederland. Met 7 bezoeklocaties zijn wij altijd in de buurt. Neem daarom contact met ons op voor een intakegesprek bij ons op kantoor of bij u thuis! Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in en wat u is overkomen. Wij nemen dan direct contact met u op.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland