Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Harderwijk

Bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Harderwijk? Ons letselschadebureau helpt u graag en altijd volledig gratis. Of u nu slachtoffer bent van een aanrijding, bedrijfsongeval van hondenbeet , bij letselschade kunt u altijd 100% bij onze letselschade specialisten terecht!

Wat kost een letselschade advocaat in Harderwijk?

Het inschakelen van een letselschade advocaat is bij advocatenkantoren niet altijd gratis. U kunt dan duur uit zijn, dit terwijl u het letsel door toedoen van een ander lijdt.

In de wet is opgenomen dat u kosteloos aanspraak kunt maken op rechtsbijstand bij het verhalen van letselschade. Dit is tot het moment van procederen het geval. Echter komen slechts weinig letselschadezaken uiteindelijk bij de rechter terecht. Uw letselschade advocaat in Harderwijk van ons letselschadebureau werkt dus bijna altijd geheel kosteloos voor u.

Wanneer een letselschade advocaat in Harderwijk inschakelen?

Een letselschade jurist of letselschade advocaat in Harderwijk inschakelen doet u bij voorkeur zo spoedig mogelijk na een ongeval. In dat geval kan uw letselschadespecialist direct voor u aan de slag. Dat is belangrijk, omdat u na een aanrijding, bedrijfsongeval van hondenbeet vaak te maken krijgt met een letselschade jurist van een grote verzekeraar.

Verzekeraars hebben veel kennis van het letselschaderecht. Zij zullen ook proberen de letselschade uitkering zo laag mogelijk te houden. Een rechtsbijstandsverlener kan u helpen en zorgen dat u de schade krijgt waar u recht op heeft.

Wat te doen bij een bedrijfsongeval in Harderwijk?

Niet alleen in het verkeer, ook op het werk is de kans op een ongeluk niet gering. Het gaat soms flink mis, met letsel tot gevolg. Vaak is dan de vraag of u de werkgever aansprakelijk stellen kunt.

Of er sprake is van werkgeversaansprakelijkheid hangt af van de vraag of er aan de zorgplicht voldaan is. Deze rust op de werkgever en houd kort gezegd in dat uw werkgever er alles aan moet doen om ervoor te zorgen dat u geen ongeluk overkomt.

Raakt u toch betrokken bij een ongeluk op het werk, dan is de werkgever in beginsel gehouden uw letselschade te vergoeden. Dit is alleen dan anders indien de werkgever kan bewijzen dat hij aan de op hem als werkgever rustende zorgplicht heeft voldaan.

Niet alleen bij een bedrijfsongeval is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. In de jurisprudentie is bepaald dat de verzekeraar ervoor moet zorgen dat u als medewerker verzekerd bent voor schade veroorzaakt in het verkeer. Is deze verzekering er niet, dan is de werkgever aansprakelijk.

Op de werkgever rust een risico aansprakelijkheid voor zijn medewerkers. Dit betekent dat indien een medewerker bij een collega letsel veroorzaakt, de werkgever aansprakelijk gehouden kan worden voor de ontstane letselschade.

Een aanrijding in Harderwijk

Een aanrijding is vaak de schuld van een ander. Maar door gladheid kan er ook een eenzijdig verkeersongeluk ontstaan. Wie is er in beide situaties aansprakelijk?

Wordt u van achteren aangereden of is er sprake van een frontale aanrijding door de schuld van een ander? Dan is er recht op schadevergoeding. In Nederland zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Dit is opgenomen in de WAM, de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen. In deze wet staat ook dat u een letselschadevordering rechtstreeks bij de schadeverzekeraar in kunt dienen. Deze betaalt dan uw letselschade.

Voorgaande verzekeringsplicht geldt alleen voor motorvoertuigen. Bij een aanrijding tussen fietsers kunt u dan ook niet rechtstreeks de verzekering aansprakelijk stellen. U dient dan de andere fietser een aansprakelijkheidsbrief te sturen. Deze zal uw aansprakelijkstelling dan doorsturen naar zijn of haar aansprakelijkheidsverzekering.

Er geldt dus een verplichte autoverzekering. Er is echter ook een vrijwillige verzekering voor automobilisten, de schade inzittenden verzekering. Op grond van deze svi verzekering kunt u altijd een aanvraag voor een schadevergoeding doen. De toedracht maakt niet uit. Dus ook bij een eenzijdig ongeluk is er recht op een letselschadevergoeding.

Heeft u vragen? Uw letselschade advocaat in Harderwijk helpt u graag en altijd 100% kosteloos.

Aansprakelijkheid voor dieren

Aansprakelijk voor dieren is geregeld in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. In dit wetsartikel staat dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de geleden schade.

Bent u dus gebeten door een hond of getrapt door een paard? Dan is het de bezitter van het dier dat aansprakelijk is. Maar hoe zit dan nu met een val van een paard?

Bij de Hoge Raad is overwogen dat als iemand van een paard valt, niet de volledige schade wordt vergoed, maar vaak een deel. Dit omdat het iemands vrije keuze is om op een paard te gaan zitten.

Wilt u weten of u aanspraak op schadevergoeding maken kan? Neem dan contact op met onze letselschade advocaat in Harderwijk

Contact met uw letselschade advocaat in Harderwijk

Lijdt u letselschade als gevolg van een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of hondenbeet? Onze letselschade advocaten in Harerwijk helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland