Het is afwachten wat het resultaat zal zijn van de beslissing van Interpolis. Maar wat nu als u zelf betrokken bent bij een verkeersongeluk? Waar moet u op letten en welke letselschade bedragen komen er voor vergoeding in aanmerking?
Het is niet vreemd dat u vragen heeft nadat u als fietser aangereden bent of verkeersslachtoffer van een auto ongeluk bent. Een aanrijding is immers niet iets dat u dagelijks meemaakt. Daarom geven ons letselschade specialisten u graag een aantal bruikbare tips voor als u door een auto aangereden bent:
- vul het schade aanrijdingsformulier samen met de veroorzaker van het ongeluk in
- zorg ervoor dat het schadeformulier door beide partijen ondertekend wordt
- kijk of er mensen zijn die de aanrijding hebben zien gebeuren
- ga altijd langs een arts met uw letsel en klachten.
- wacht niet te lang met het inschakelen van een letselschade advocaat of letselschade jurist
Het invullen van een schadeformulier is belangrijk omdat hierop informatie staat die belangrijk is voor uw letselschade claim. Denk aan de verzekeringsgegevens van de aansprakelijke persoon. Bij een aanrijding tussen een fiets en auto bijvoorbeeld, kun u de letselschade vergoeding rechtstreeks bij de schadeverzekering vorderen, bijvoorbeeld bij Interpolis. Daarnaast is een ingevuld en ondertekend schadeformulier voor de rechter een dwingend bewijsmiddel. Dit houdt in dat de inhoud van een aanrijdingsformulier tussen partijen vast staat.
Er kan discussie ontstaan over wie er schuldig na een aanrijding is. Getuigen kunnen dan een essentiële rol spelen. Deze kunnen immers aangeven wat er nu precies gebeurt is. Dit kan u helpen bij het bewijs dat de tegenpartij schuldig is. Daarnaast kan er ook discussie ontstaan over de gevolgen van de aanrijding. Zo zien wij vaak dan letselschade verzekeraars zoals Interpolis betwisten dan nekklachten en andere whiplash klachten niet van het ongeval kunnen komen. Bent u echter naar de arts geweest en heeft deze whiplash letsel geconstateerd, dan staat u een stuk sterker!