Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Een fietsongeluk in Amsterdam, wat nu?

Er is u een fietsongeluk in Amsterdam overkomen en hierdoor lijdt u letselschade. Deze schade wordt altijd (deels) vergoed, zelf bij eigen schuld aan de aanrijding. U leest er alles over in deze blog.

Wat te doen bij een fietsongeluk in Amsterdam?

U bent betrokken bij een fietsongeluk in Amsterdam. Bijvoorbeeld doordat u als fietser aangereden door een auto bent. Of er is sprake van een aanrijding tussen fietsers. Aan een fietsongeluk kunt u ernstig letsel overhouden met alle gevolgen van dien op persoonlijk vlak, maar ook op financieel gebied.

Bent u slachtoffer van een fietsongeluk in Amsterdam? Er is dan altijd recht op een letselschade vergoeding. De enige voorwaarde is dat u aangereden door een auto of ander motorvoertuig bent.

Voor het claimen van schadevergoeding na een fietsongeluk is een aantal zaken van belang:

  • vul altijd een schade aanrijdingsformulier in. Veel mensen denken dat dit alleen hoeft bij een auto ongeluk. Maar ook indien u als fietser aangereden in Amsterdam bent, is het van belang een schadeformulier in te vullen
  • vraag getuigen om een getuigenverklaring en schrijf contactgegevens op
  • maak foto's van het ongeluk en van uw letsel
  • ga met uw letsel altijd langs een arts. Doe dit met verwondingen zoals een tibia plateau fractuur, maar ook met klachten zoals whiplash klachten
  • bewaar bonnen en facturen van kosten die u door het verkeersongeluk maakt
  • wacht niet te lang met het inschakelen van een letselschade jurist van ons letselschadebureau in Amsterdam

Schadevergoeding claimen na een fietsongeluk in Amsterdam

Amsterdam is een drukke stad. Uit recent onderzoek is verder gebleken dat de verkeersveiligheid in Amsterdam te wensen over laat. Maar liefst 48% van de Amsterdammers voelt zich niet veilig in het verkeer. Het betreft dan met name fietsers.

Het is niet zo vreemd dat Amsterdammers zich niet veilig voelen op het fietspad in Amsterdam. De fietspaden zijn smal en er rijden tegenwoordig ook "nieuwe" verkeersdeelnemers, zoals elektrische bakfietsen, stepjes en fatbikes. Als fietser bent u daarbij ook nog eens kwetsbaar, de kans op letsel na een val van een fiets is immers groot.

De Nederlandse wetgever is zich bewust van het gevaar dat fietsen met zich meebrengt. Daarom worden deze "kwetsbare verkeerdeelnemers" door de wetgever extra beschermd. Deze bijzondere bescherming vinden wij in artikel 185 van de Wegenverkeerswet (wvw).

In artikel 185 wvw staat dat als u als fietser aangereden wordt, er altijd recht op een letselschade vergoeding is. De enige voorwaarde is dat u aangereden door een auto of ander motorvoertuig bent. Deze schadevergoedingsplicht houdt in dat u uiteraard bij een verkeersfout van de tegenpartij uw volledige schade vergoed krijgt. Dus zowel de materiële schade als het smartengeld.

Artikel 185 wvw biedt echter ook de mogelijkheid om letselschade te claimen als u een fietsongeluk in Amsterdam veroorzaakt. In dit geval biedt de wet u een schadevergoeding van ten minste 50% van de door u geleden schade.

Bent u dus betrokken bij een fietsongeluk in Amsterdam, dan is er altijd recht op een letselschadevergoeding als u door een auto of ander motorvoertuig zoals een scooter aangereden bent.

Letselschade berekenen na fietsongeluk in Amsterdam

Bent u in Amsterdam betrokken geraakt bij een fietsongeval, dan is er dus altijd recht op schadevergoeding. Maar waaruit bestaat nu een letselschadevergoeding?

Schadevergoeding bestaat uit materiële schade en een smartengeldvergoeding. Materieel is alle schade die wij op geld kunnen waarderen. Bekende voorbeelden hiervan zijn inkomensschade door arbeidsongeschiktheid, medische kosten en kosten voor hulp in het huishouden.

Naast een vergoeding van materiële schadeposten heeft een fietsongeluk in Amsterdam ook persoonlijke gevolgen. Er kunnen angstklachten ontstaan in het verkeer, u heeft pijnklachten en er ontstaan psychische klachten. Deze gevolgen van een verkeersongeluk als fietser zijn niet op geld waardeerbaar, maar zijn wel schade. Hiervoor is het smartengeld bedoelt.

U heeft altijd recht op een smartengeldvergoeding, zowel bij verwondingen als bij klachten en bij licht letsel als bij zwaar letsel en blijvend letsel.

Letselschade berekenen is niet eenvoudig. Een letselschade jurist van ons letselschade bureau doet dit graag voor u. Wij berekenen de materiële schade, maar ook het berekenen van de smartengeldvergoeding nemen wij voor onze rekening.

Wilt u dat wij ook uw letselschade berekenen? Neem dan contact met ons op. Een letselschade advocaat van ons letselschadebureau helpt u graag en altijd 100% kosteloos.

Waar vind ik mijn letselschade advocaat?

Letselschade Kompas Amsterdam vindt u aan de Donauweg 10 te Amsterdam. Het letselschadekantoor bevindt zich slechts 10 minuten lopen vanaf station Amsterdam Sloterdijk.

Komt u met de auto naar ons letselschade bureau? U kunt gratis parkeren voor de deur.

Wilt u liever dat een letselschade jurist of letselschade advocaat in Amsterdam bij thuis komt voor een letselschade advies of intakegesprek? Geen probleem. Een letselschade jurist van ons letselschadebureau komt gewoon bij u thuis voor het verhalen van uw letselschade na een fietsongeluk in Amsterdam.

Wie zijn wij?

Letselschade Kompas is een letselschade bureau met 30 letselschade juristen die jaarlijks meer dan 1500 verkeersslachtoffers bijstaan. U vindt ons in heel Nederland. Dus of u nu zoekt naar een letselschade advocaat in Amsterdam of een letselschade advocaat in Groningen, wij zijn altijd bij u in de buurt.

Zoekt u kosteloze juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade als gevolg van een aanrijding? Bel dan 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

NIEUW: onze letselschade juristen en advocaten zijn nu ook buiten kantoor tijd en in het weekend telefonisch bereikbaar en via whatsapp!

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Lees hier wat onze cliënten van ons vinden

Mijn ervaring is méér dan uitstekend. Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Friso W. Brugman

P.J. Rutte

55 jaar geleden

Uitstekend! Goeie werk, wordt snel aangepakt. Ik ben zeer tevreden.

Aanbevelen?Ja

Geholpen door: Mr. Donna van Klooster

De heer A. Benhamed

55 jaar geleden

Zeer goed geholpen! Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Gertjan Pranger

Mevrouw Judith Pilon

55 jaar geleden