Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade verhalen bij gebroken knie

Een val van uw fiets, een auto ongeluk of een bedrijfsongeval. Dit zijn veel voorkomende oorzaken van een gebroken knie. Maar wat nu als uw gebroken knie het gevolg is van een fout van een ander. Bijvoorbeeld omdat u als fietser aangereden bent of de werkgever haar zorgplicht geschonden heeft?

Op deze knie vindt u informatie over de symptomen en behandelingen van een gebroken knie, maar ook wat te doen bij letselschade. Want de schade bij letsel kan flink oplopen!

Heeft u vragen of wilt u hulp bij het verhalen van letselschade? Onze gespecialiseerde letselschade juristen helpen u graag en altijd kosteloos.

Symptomen gebroken knie

Indien u bent gevallen en pijn in uw knie heeft, dan denkt u wellicht niet direct aan een gebroken knie. Maar hoe herkent u dit letsel? Uit de literatuur blijken de volgende symptomen van een gebroken knie:

 • Pijn in de knie welke pijn vermindert als u wordt ondersteund
 • U kunt niet lopen op de knie en deze is sterk beperkt bij het bewegen
 • De knie kraakt
 • Er is sprake van een hematoom ter hoogte van de knie

 

Herkent u deze symptomen? Dan is er waarschijnlijk sprake van een gebroken knie. Met deze symptomen van een gebroken knie is het goed zo spoedig mogelijk naar het ziekenhuis te gaan en een ambulance te bellen.

Gebroken knie of gekneusd

Naast een gebroken knie komt ook een gekneusde knie vaak voor na een ongeluk. Maar wat is nu het verschil tussen een breuk en een kneuzing in de knie?

Ook een kneuzing van de knie is vaak het gevolg van een ongeluk. In plaats van een breuk in de knie gaat het bij een kneuzing echter om een verrekking van de spieren en banden. Het kniegewricht zelf raakt niet beschadigt, het is het weefsel dat beschadigd.

Wat betreft de symptomen is er niet veel verschil met een gebroken knie. Gaat u daarom altijd direct naar een arts om de juiste diagnose vast te laten stellen.

Behandeling gebroken knie

Er zijn meerdere behandelingen mogelijk bij een gebroken knie. Welke behandeling noodzakelijk is beoordeelt uw arts. De behandeling hangt vaak af van de ernst van de breuk in de knie en kan bestaan uit:

 • een gipsbehandeling
 • brace
 • operatie
Gebroken knie door een ongeluk

Is uw gebroken knie het gevolg van een ongeluk? Dan is er mogelijk recht op schadevergoeding. Hieronder worden 3 situaties besproken:

Gebroken knie door verkeersongeluk

Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk, fietsongeluk of scooterongeluk? Als u hierbij letsel opgelopen heeft, kunt u vaak aanspraak maken op een letselschadevergoeding. In Nederland zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd. Bent u dus door een motorvoertuig aangereden, dan kunt u zich met uw aansprakelijkstelling rechtstreeks tot de schadeverzekeraar wensen.

Bent u als fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Dan is er altijd recht op een letselschadevergoeding. Uiteraard als de tegenpartij aansprakelijk is, maar ook als het fietsongeluk (ook) het gevolg is van een eigen handelen.

Is de tegenpartij schuldig aan de aanrijding? Dan ontvangt u uiteraard uw volledige schade vergoed. Maakt u zelf een verkeersfout? In dit geval wordt ten minste 50% van uw letselschade vergoed. Dit geldt ook als u als voetganger aangereden bent.

Gebroken knie door een bedrijfsongeval

Een val van een ladder of steiger of een heftruck ongeluk. Indien u op het werk letsel oploopt, dan is in veel gevallen de werkgever hiervoor aansprakelijk. Op de werkgever rust namelijk een bijzondere zorgplicht. Deze houdt in dat de werkgever er alles aan gedaan moet hebben om een ongeluk te voorkomen.

Is de werkgever aansprakelijk, dan kunt u een letselschadevergoeding claimen. Een letselschade jurist van ons letselschadebureau helpt u hier graag bij.

Letselschade als gevolg van gebrek in de weg

Een omhoog staande of los liggende stoeptegel of een gat in de weg. Als u hierdoor valt en knieletsel oploopt, dan is de wegbeheerder hiervoor aansprakelijk. Daarbij geldt als vuistregel dat een hoogte verschil of diepte van ten minste 3 centimeter aansprakelijkheid oplevert.

De wegbeheerder is aansprakelijk voor uw letselschade. Dit is vaak de gemeente of de provincie.

Kiest u voor ons letselschadebureau? Wij helpen u gratis!

In artikel 6:96 BW (Burgerlijk Wetboek) is opgenomen dat de kosten van rechtsbijstand onderdeel uitmaken van een schadevergoeding. Onze letselschade advocaten kunnen u dus altijd kosteloos bijstaan als u letselschade opgelopen heeft.

Wij nemen alle zorgen voor u uit handen. Zo onderzoeken wij wie schuldig is bij een ongeluk, stellen de tegenpartij aansprakelijk en zorgen ervoor dat al uw schade snel en volledig verhaald wordt.

Wilt u ook gratis juridische hulp bij letselschade? Neem dan contact met ons letselschadekantoor op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland