Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade tijdens vakantiebaan, wat nu?

Bijna iedere scholier of student heeft een vakantiebaan. Maar wat nu als je hierbij letsel oploopt, wie is er dan aansprakelijk voor de letselschade en welke letselschade wordt vergoed? U leest het op deze blogpagina van letselschade advocaat Lisa van Diepen.

Letselschade tijdens vakantiebaan?

Vakkenvullen bij de supermarkt, maaltijden bezorgen of in een winkel werken. Bijna alle scholieren hebben wel een vakantiebaan of bijbaan. Vaak gaat dit goed, maar het kan ook heel erg fout gaan. Dit bleek onlangs maar weer eens bij een bouwongeval. Hierbij liep een HAVO leerling ernstig hersenletsel op.

Tijdens zijn vakantiebaan werkte deze jongen samen met een vriend bij een opslagbedrijf. De opdracht die zij van de werkgever kregen was het schoonmaken van de afvoerputjes op het dak. Hierbij viel 1 van de jongens echter door de lichtkoepel op het dak. De val van 8 meter zorgde voor zwaar letsel en blijvend letsel, onder andere hersenletsel.

De jongen heeft het bedrijfsongeval overleefd, maar een langer revalidatie staat hem te wachten waarbij het onzeker is of hij zal herstellen van het hersenletsel.

Een bedrijfsongeval tijdens een vakantiebaan of bijbaan kan iedereen overkomen. Maar wat nu te doen na een ongeluk op het werk en op welke letselschade bedragen heb je dan recht?

Wie is aansprakelijk voor letselschade door vakantiebaan?

In ons land rust op iedere werkgever een zorgplicht, dit is opgenomen in de wet en wel in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek (BW). Hierin staat wat er van een werkgever minimaal mag worden verwacht. Voldoet een werkgever niet aan zijn zorgplicht, dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Dit geldt bij ieder bedrijfsongeval, dus ook bij een vakantiebaan.

Kort samengevat houdt de zorgplicht van de werkgever het volgende in:

  • een werkgever moet een veilige werkplek garanderen. De vloer mag niet glad zijn, machines onderhouden en ladders niet gebrekkig
  • er zijn veiligheidsvoorschriften gegeven. Zeker als vakantiekracht moet het jou duidelijk zijn wat je wel en niet mag doen, wat wel en niet veilig is en hoe jij je onder bepaalde omstandigheden dient te gedragen
  • de werkgever neemt veiligheidsmaatregelen. Zo had het arbeidsongeval van de jongen hiervoor voorkomen kunnen worden als jij vast zat aan een t0uw. Je kunt hierbij ook denken aan beschermde kleding, een helm en veiligheidsschoenen.
  • er dient toezicht op de werkzaamheden te zijn. De jongens in voornoemde letselschadezaak werden zonder toezicht het dak opgestuurd en dat mag niet.

Voldoet een werkgever niet aan de zorgplicht? Dan is deze aansprakelijk voor de letselschade die tijdens een vakantiebaan of bijgaan geleden wordt.

Schadevergoeding bij letselschade tijdens vakantiebaan

Heeft de werkgever zijn zorgplicht geschonden? Dan kan de werkgever aansprakelijk gesteld worden door middel van een aansprakelijkheidsbrief. De meeste werkgevers zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval en zullen deze verzekering inschakelen.

Erkend de schadeverzekeraar van de werkgever de aansprakelijkheid voor het bedrijfsongeval tijdens vakantiewerk? Dan is er recht op schadevergoeding.

Letselschade bedragen bij bedrijfsongeval

Een letselschadevergoeding bestaat uit materiële letselschade bedragen en smartengeld. In het geval van een bedrijfsongeval worden allerlei kosten gemaakt. Tijdens een ziekenhuisverblijf maakt u kosten, maar er zijn ook medische kosten, eigen bijdragen en reiskosten. Daarnaast maken ouders vaak kosten voor het opnemen van vrije dagen of vervoerskosten. Al deze kosten komen voor een vergoeding in aanmerking.

Als u tijdens een vakantiebaan gewond raakt, dan wordt u wellicht niet (volledig) doorbetaald. Overwerk, toeslagen of bij een 0- urencontract ontvangt u zelfs helemaal geen inkomen meer. Het verlies aan inkomen is echter ook een schadepost die voor vergoeding in aanmerking komt.

Een ongeval tijdens een vakantiebaan heeft ook een grote persoonlijke impact. Ziekenhuisbezoek, pijnklachten en wellicht zelfs een studievertraging zorgen voor stress, verdriet en boosheid. Voor al deze gevolgen van een bedrijfsongeval is het smartengeld een vergoeding.

Wilt u dan wij uw schadevergoeding berekenen en het smartengeld vaststellen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder.

Wie zijn wij?

Letselschade Kompas is een letselschade bureau met 30 letselschade juristen die jaarlijks meer dan 1500 verkeersslachtoffers bijstaan. U vindt ons in heel Nederland. Dus of u nu zoekt naar een letselschade advocaat in Breda of een letselschade advocaat in Arnhem, zij zijn bij u in de buurt.

Zoekt u kosteloze juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade als gevolg van een aanrijding? Bel dan 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

NIEUW: onze letselschade juristen en advocaten zijn nu ook buiten kantoor tijd en in het weekend telefonisch bereikbaar en via whatsapp!

Wat te doen na een verkeersongeval?

Wie een ongeluk overkomt door toedoen van een ander, wil natuurlijk de geleden schade verhalen. Hiervoor moet u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Echter dient u wel de schuld van de tegenpartij te bewijzen, er ligt met andere woorden een bewijslast op u als verkeersslachtoffer. Het is daarom belangrijk om een aantal zaken in acht te nemen als u letselschade na een verkeersongeval wilt verhalen:

  1. zorg ervoor dat er een ingevuld en ondertekend schadeformulier voorhanden is. Op een aanrijdingsformulier kunt u belangrijke informatie over uw letselschadeclaim kwijt, zoals de toedracht van een ongeval en een antwoord op de schuldvraag. Uit een aansprakelijkstelling blijkt vaak wie u aansprakelijk stellen kunt na een voetgangersongeval.
  2. voor de bewijslast kan het belangrijk zijn dat er getuigen van een aanrijding of val over een stoeptegel zijn. Met name als de tegenpartij aansprakelijkheid betwist.
  3. bewaar bonnen en houdt kosten bij, uw letselschade advocaat kan deze kosten dan voor u op de schadestaat plaatsen en uw letselschade berekenen
  4. wacht niet te lang met het inschakelen van uw letselschade specialist. Hoe eerder u ons bureau letselschade inschakelt, hoe eerder wij voor u aan de slag kunnen met het verhalen van letselschade
Contact met uw letselschade specialist

Lijdt u letselschade door een voetgangersongeval en wilt u een schadevergoeding eisen? Neem dan contact op met ons letselschade bureau. Onze letselschade specialisten helpen u graag en doen er alles aan om uw letselschade snel en volledig te verhalen op de aansprakelijke persoon of diens schadeverzekering.

Bel voor een gratis letselschade consult en het verhalen van letselschade gratis 0800 278 426 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Lees hier wat onze cliënten van ons vinden

Mijn ervaring is méér dan uitstekend. Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Friso W. Brugman

P.J. Rutte

55 jaar geleden

Uitstekend! Goeie werk, wordt snel aangepakt. Ik ben zeer tevreden.

Aanbevelen?Ja

Geholpen door: Mr. Donna van Klooster

De heer A. Benhamed

55 jaar geleden

Zeer goed geholpen! Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Gertjan Pranger

Mevrouw Judith Pilon

55 jaar geleden