Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Ik zoek een goede letselschade advocaat in Venlo

Als u letsel oploopt door een ongeluk, dan wilt u uiteraard de hulp van een goede letselschade advocaat in Venlo. Deze weet immers precies wat hij of zij moet doen om uw letselschade snel en volledig te verhalen.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een in letselschade claimen gespecialiseerd advocatenkantoor. Daarom wordt u bij ons altijd geholpen door een goede letselschade advocaat. Want al onze letselschade advocaten hebben niet alleen ruime ervaring, door continue opleiding blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het eisen van schadevergoeding na een ongeluk.

Een aantal van de advocaten is ook lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten. Voor u de garantie dat u te maken heeft met een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Bent u op zoek naar een goede letselschade advocaat of zelfs de beste letselschade advocaat van Venlo? Neem dan eens contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos.

Wat doet een letselschade advocaat in Venlo voor mij?

Een ongeval meemaken is niet niks. Er komt enorm veel op u af. U bent gewond of heeft vervelende klachten aan de aanrijding, hondenbeet of het bedrijfsongeval overgehouden. Deze klachten zorgen voor beperkingen en dus schade. Zoals loonschade door arbeidsongeschiktheid.

De letselschade specialisten van ons letselschade bureau helpen u van A tot Z na een ongeluk. In een persoonlijk gesprek bij u thuis bespreken wij wat er is gebeurt en welke schadelijke gevolgen het ongeval voor u heeft. Vervolgens gaan wij:

 • de schade in kaart brengen door middel van een schadestaat
 • de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • een voorschot op uw letselschade regelen
 • zo nodig onze medisch adviseur inschakelen
 • onderhandelen met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding
 • ervoor zorgen dat uw letselschade maximaal verhaald wordt op de aansprakelijke persoon

Wat kost een letselschade advocaat in Venlo

Bij letselschade claimen na een ongeluk kunt u kiezen uit een letselschade jurist van een letselschade bureau of een letselschade advocaat. Vaak kiest men voor een letselschadebureau omdat er veronderstelt wordt dat dit goedkoper is. Dit is echter een misvatting.

In de wet is opgenomen dat een slachtoffer van een auto botsing, fietsongeluk of arbeidsongeval recht heeft op gratis hulp van een letselschade specialist. Dit kan een letselschade jurist zijn, maar dus ook een letselschade advocaat in Venlo.

Wij werken altijd gratis voor u, de enige voorwaarde is dat de tegenpartij aansprakelijk is. Bijvoorbeeld bij een kop staart botsing of bij werkgeversaansprakelijkheid. Maar ook bij een eenzijdig aanrijding kunnen wij vaak helpen.

 

Aangereden door auto, wie is schuldig bij een aanrijding?

Bent u aangereden door een auto en hierbij gewond geraakt of klachten overgehouden, zoals whiplash klachten? Dan is er er een bijzonder wet van toepassing, de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. Op basis van deze wet kunt u een letselschade claim rechtstreeks bij de autoverzekering van de tegenpartij indienen.

Bij een aanrijding door een auto is het van belang wie schuldig is bij een aanrijding. We zetten het even voor u op een rij:

 • bent u van achteren aangereden, bijvoorbeeld bij een kettingbotsing? Dan is de andere bestuurder schuldig en aansprakelijk. Dit geldt ook bij een aanrijding omdat iemand de voorrangsregels niet in acht neemt.
 • indien u als fietser aangereden bent, dan is de tegenpartij altijd schuldig als u als fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig bent. Dus ook als u zelf geen voorrang verleend en zelfs bij door rood licht rijden.

 

Bent u dus als fietser aangereden door een auto of scooter, dan is er altijd recht op een vergoeding van letselschade. Dit is in de wet geregeld en wel in artikel 185 wvw (Wegenverkeerswet). De regeling ziet er als volgt uit:

 • de automobilist of scooterrijder is schuldig aan een aanrijding, uw volledige schade wordt vergoed, inclusief het smartengeld
 • de fietser maakt de verkeersfout, bijvoorbeeld door geen voorrang te verlenen of door rood te rijden. Ook dan is de automobilist aansprakelijk en wel voor tenminste 50% van uw letselschade
 • Is uw kind aangereden door een auto of ander motorvoertuig? De volledige schade wordt altijd vergoed.

Letselschade door een hondenbeet

Wist u dat maar liefst 150.000 mensen jaarlijks door een hond gebeten worden? Soms gaat het om een oppervlakkige hondenbeet, maar er kan ook ernstig letsel optreden.

Bij een hondenbeet gaat het over aansprakelijkheid van dieren en dit is geregeld in artikel 6:179 BW (Burgerlijk Wetboek). Op grond van dit wetsartikel is de bezitter van een dier aansprakelijk voor de schade die het dier toebrengt aan zaken en personen.

De hondenbezitter is dus aansprakelijk voor uw letselschade na een hondenbeet. Omdat er geen verplichte verzekering is voor hondenbezitters, is het verstandig om de hondeneigenaar te vragen of hij een WA verzekering heeft. U weet dan zeker dat uw letselschade verhaald kan worden.

Wilt u uw letselschade claimen na een hondenbeet? Uw letselschade advocaat in Venlo helpt u graag en altijd 100% kosteloos.

Letselschade door een bedrijfsongeval

Een machine die verouderd en hiermee niet de vereiste veiligheid biedt. Of een val van een ladder of een gladde vloer. Allemaal voorbeelden van een bedrijfsongeval waaraan u zwaar letsels over kunt houden. Er word dan gesproken van werkgeversaansprakelijkheid. Werkgevers zijn namelijk bijna altijd aansprakelijk voor schade veroorzaakt onder werktijd.

Niet alleen bij een arbeidsongeluk is de werkgever aansprakelijk:

 • indien u onder werktijd een verkeersongeluk overkomt
 • bij letselschade veroorzaakt door een collega, bijvoorbeeld bij een ongeluk met de heftruck

Gratis hulp bij letselschade

Wilt u gratis hulp bij het verhalen van uw letselschade? Onze letselschade advocaten in Venlo helpen u graag.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 248 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Letselschade advocaat
Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Venlo

Zoekt u een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Venlo? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.