Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Het belang van een medisch advies bureau

In een letselschadezaak wordt vaak een medisch advies bureau ingeschakeld. U leest hier het belang van een medisch adviseur en wat onze medisch specialisten en juristen voor u kunnen betekenen.

Wat is het belang van een medisch advies bureau?

Indien iemand het slachtoffer is van een verkeersongeluk of bedrijfsongeval, dan is er recht op een letselschadevergoeding. De hoogte van de schadevergoeding hangt af van onder meer de ernst van het letsel en de duur van de klachten. Maar ook de gevolgen van het letsel op iemands leven is van groot belang.

Om de gevolgen van letsel op iemands leven in kaart te kunnen brengen, is vaak een medisch advies van een medisch advies bureau nodig. Een medisch adviseur kan namelijk de ernst van het letsel beoordelen en aangeven hoe lang de medische klachten kunnen aanhouden. Maar ook kan een medisch adviseur van een medisch advies bureau een inschatting maken van toekomstige klachten en beperkingen.

Het inschakelen van een medisch advies bureau is dus vaak noodzakelijk voor een goede afwikkeling van uw letselschadezaak. Uw letselschade advocaat kan met een goed medisch advies zorgen dat u letselschade volledig verhaald wordt, inclusief eventuele toekomstige schade.

Wat doet een medisch advies bureau?

Uw letselschade advocaat of letselschade jurist van ons letselschadebureau helpt u bij het verhalen van uw letselschade. Dit doet uw belangenbehartiger niet alleen. Deze letselschade specialist heeft de hulp nodig van diverse specialisten, waaronder een medisch adviseur.

Een medisch adviseur van een medisch adviesbureau wordt altijd door ons letselschadekantoor ingeschakeld. De medisch adviseur bestudeerd uw letselschadedossier en dan met name de medische informatie. Op basis daarvan brengt de medisch adviseur een eerste medisch advies uit.

In het medisch advies wordt uw letsel beschreven, de ernst van de klachten en de verwachte duur hiervan. Soms vindt een medisch adviseur dat u niet voldoende wordt behandeld en stelt hij of zij een aanvullende medische behandeling voor. Of de medisch adviseur denkt dat met fysiotherapie uw klachten zullen afnemen. Naast een overzicht van uw klachten en beperkingen op medisch gebied, geeft de medisch adviseur van ons medisch advies bureau dus ook behandelopties. Zo helpen wij u ook bij een maximale behandeling van uw medische klachten.

Inschakelen medisch advies bureau bij discussie over causaal verband

Soms kan er tussen uw letselschade jurist en de letselschade verzekering discussie ontstaan over de medische gevolgen van een ongeluk. Er is dan verschil van inzicht over het medisch causaal verband. Wij schakelen dan ons medisch advies bureau in. De medisch adviseur vragen wij dan om aan te geven of er een medisch causaal verband bestaat tussen de klachten die u heeft en het u overkomen ongeluk.

De discussie omtrent het medisch causaal verband doet zich met name voor bij whiplash klachten. Letselschade verzekeraars ontkennen vaak dat uw whiplash symptomen het gevolg zijn van het ongeluk. Zij stellen dan dat uw nekklachten en andere whiplash klachten een andere oorzaak hebben. Ons medisch adviesbureau kan met een medisch advies uw belangenbehartiger helpen om te bewijzen dat de klachten daadwerkelijk van het ongeluk komen.

Medische expertise

Soms komen partijen er in een letselschadezaak niet uit. Bijvoorbeeld omdat er discussie blijft bestaan over het juridisch causaal verband. Of omdat ons medisch adviesbureau en de medisch adviseur van de verzekeraar de kennis van een medisch specialist nodig hebben. Er wordt dan een medische expertise gestart.

In het geval van een medisch expertise wordt een medisch specialist, zoals een neuroloog, gevraagd de medische beperkingen voor nu en in de toekomst vast te stellen. Onze medisch advies bureau stelt dan de vragen op voor de medisch specialist.

Op grond van de uitkomt van de medische expertise kan uw letselschadedossier vaak definitief geregeld worden, of met het omschrijven van 1 of meer medische voorbehouden.

Wie zijn wij?

Letselschade Kompas is een letselschade bureau met 30 letselschade juristen die jaarlijks meer dan 1500 verkeersslachtoffers bijstaan. U vindt ons in heel Nederland. Dus of u nu zoekt naar een letselschade advocaat in Enschede of een letselschade advocaat in Alkmaar, wij zijn altijd bij u in de buurt.

Zoekt u kosteloze juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade als gevolg van een aanrijding? Bel dan 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

NIEUW: onze letselschade juristen en advocaten zijn nu ook buiten kantoor tijd en in het weekend telefonisch bereikbaar en via whatsapp!

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Lees hier wat onze cliënten van ons vinden

Mijn ervaring is méér dan uitstekend. Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Friso W. Brugman

P.J. Rutte

55 jaar geleden

Uitstekend! Goeie werk, wordt snel aangepakt. Ik ben zeer tevreden.

Aanbevelen?Ja

Geholpen door: Mr. Donna van Klooster

De heer A. Benhamed

55 jaar geleden

Zeer goed geholpen! Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Gertjan Pranger

Mevrouw Judith Pilon

55 jaar geleden