Smartengeld

Is er sprake van arbeidsongeschiktheid? Dan moet de letselschade die hierdoor geleden wordt vergoed worden.

Is er sprake van arbeidsongeschiktheid? Dan moet de letselschade die hierdoor geleden wordt vergoed worden.

Voornoemde schade is te waarderen op geld en wordt daarom materiële schade genoemd. Maar een ongeval met letsel zorgt ook voor andere letselschade dan materiële letselschade. Door het ongeval is er immers ook sprake van pijn, verdriet, boosheid en zorgen om de toekomst. De vraag is alleen, hoe druk je deze letselschade nu uit in geld? Is dat überhaupt wel mogelijk en heb je dan wel recht op een schadevergoeding voor deze letselschade die wij smartengeld noemen?

Smartengeld is nooit exact vast te stellen. In sommige landen doet met wel een poging en werken ze met tabellen. Voor een bepaald letsel staat een vastgesteld bedrag aan smartengeld. Er wordt dan eigenlijk geabstraheerd van het letselschadeslachtoffer zelf. Want niemand is immers hetzelfde en ervaart een ongeval met letselschade anders.

In Nederland begroten wij het smartengeld op basis van wat rechters in het verleden aan smartengeld hebben vastgesteld. Deze uitspraken van rechters zijn opgenomen in een boek, de Smartengeldgids. In de Smartengeldgids staan honderden zo niet duizenden zaken uit het verleden opgenomen. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen ongevallen en misdrijven en worden de zaken onderverdeeld op basis van het soort letsel. Bij iedere gerechtelijke uitspraak staan de uitgekeerde bedragen.

Bent u gewond geraakt bij een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Bij letsel door een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is heeft u altijd recht op een smartengeldvergoedig!

Wilt u meer informatie over het bedrag aan smartengeld waar u recht op heeft? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij berekenen uw smartengeld kosteloos voor u! Bel 0800 278 4626 (gratis) of mail ons. Chatten kan ook via onderstaande button!

Smartengeld is slecht één onderdeel van uw totale letselschade. Want misschien kunt u tijdelijk of voor langere tijd niet werken of maakt u zorgkosten zoals uw eigen risico. Dan is het goed om te weten dat ook deze letselschade vergoed wordt naast het smartengeld. Ook deze letselschade verhalen onze letselschadespecialisten kosteloos voor u!

Letselschade melden?

Zoekt u hulp bij het verhalen van letselschade na een ongeval? De specialisten van Letselschade Kompas helpen u graag. Bel 0800 278 4626 of vul ons contactformulier op. Wij nemen dan direct contact met u op!

  Meld uw schade

  Professionele begeleiding

  Laat uw zaak professioneel begeleiden door een specialist met kennis van zaken.

  Waar heeft u hulp bij nodig?
  Letselschade

  Als u bij een ongeval gewond raakt, dan noemen wij de schade die u hierdoor lijdt letselschade. Deze schade valt uiteen in twee categorieën, te weten materiële en immateriële schade. Deze laatste categorie letselschade is beter bekend als smartengeld.

  Schadevergoeding

  Als u door de schuld van een ander letselschade oploopt, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Hierbij kunt u naast inkomensschade en medische kosten denken aan smartengeld.