Studievertraging

Dat tentamen maken en laat staan halen is door het ongeval niet mogelijk. Dan loopt je studie mogelijk vertraging op.

Dat tentamen maken en laat staan halen is door het ongeval niet mogelijk. Dan loopt je studie mogelijk vertraging op. En dat is schade! Want zonder het ongeval zou je eerder klaar zijn geweest met je studie of opleiding. Je zou dan ook eerder inkomen hebben gehad. En dit loop je nu mis!

Schade als gevolg van een ongeval noemen wij letselschade. Het bestaat enerzijds uit materiële schade. Dit is letselschade die wij op geld kunnen waarderen. Aan de andere kant is er ook smartengeld. Dat is een vergoeding voor de pijn en frustratie die je door het ongeval lijdt. Bij een ongeval met letselschade heb je altijd recht op smartengeld.

Letselschade door een studievertraging valt onder materiële schade. De vraag is echter hoe hoog de schade door de studievertraging nu is. Want je weet immers niet hoeveel je nu zou exact gaan verdienen in de toekomst. Er is immers nog geen arbeidsovereenkomst en als je nog op het MBO of HBO zit en nog wilt doorgaan naar de Universiteit dan is het helemaal lastig om te bepalen hoeveel inkomen je nu misloopt door de studievertraging.

Om de letselschade bij een studievertraging toch te kunnen berekenen wordt gebruikt van een richtlijn. Deze richtlijn vindt je hier! In deze richtlijn wordt een onderscheid gemaakt tussen diverse studieniveaus. Hoe hoger het niveau, hoe hoger het bedrag aan studievertraging. Dit is echter in sommige gevallen oneerlijk. Want wat als je nu nog op het MBO zit en je na het behalen van de diploma naar het HBO en misschien daarna zelfs nog naar de Universiteit wilt? Dan is het niet eerlijk als je een (lagere) schadevergoeding krijgt omdat je tijdens het ongeval op het MBO studeert.

Het berekenen van een studievertraging is dus niet zo eenvoudig. Laat je daarom altijd bijstaan door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Deze vind je bij Letselschade Kompas. Wij zijn gespecialiseerd in het verhalen van letselschade bij een (dreigende) studievertraging. En jouw letselschadespecialist van ons kantoor helpt je ook nog eens volledig kosteloos!

Wil je jouw letselschade laten verhalen? Bel of mail ons! Chatten kan natuurlijk ook, zelfs in de avond of in het weekend! En we komen gewoon naar jou om je te helpen. Wij helpen je graag!

Letselschade melden?

Zoekt u hulp bij het verhalen van letselschade na een ongeval? De specialisten van Letselschade Kompas helpen u graag. Bel 0800 278 4626 of vul ons contactformulier op. Wij nemen dan direct contact met u op!

  Meld uw schade

  Professionele begeleiding

  Laat uw zaak professioneel begeleiden door een specialist met kennis van zaken.

  Waar heeft u hulp bij nodig?
  Letselschade

  Als u bij een ongeval gewond raakt, dan noemen wij de schade die u hierdoor lijdt letselschade. Deze schade valt uiteen in twee categorieën, te weten materiële en immateriële schade. Deze laatste categorie letselschade is beter bekend als smartengeld.

  Schadevergoeding

  Als u door de schuld van een ander letselschade oploopt, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Hierbij kunt u naast inkomensschade en medische kosten denken aan smartengeld.