Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

EN NL
NL

Wat te doen na een aanrijding in Nieuwegein

Een aanrijding is niet zomaar iets. U kunt gewond raken en klachten aan de aanrijding in Nieuwegein overhouden. Zeker omdat het u waarschijnlijk nog nooit is overkomen, heeft u veel vragen na de aanrijding. Wat moet u doen, wie betaalt uw letselschade en welke schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking?

De letselschade juristen van ons kantoor helpen u graag. Wij zorgen ervoor dat u 100% schadeloos wordt gesteld na een aanrijding in Nieuwegein. Maar om er zeker van te zijn dat wij uw letselschade claimen kunnen, adviseren wij u wel het volgende te doen bij een aanrijding:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • vraag getuigen om een getuigenverklaring
 • maak foto's van de schade aan de betrokken motorvoertuigen
 • ga altijd langs een arts met uw letsel
 • schakel zo spoedig mogelijk een letselschade jurist van ons kantoor in.Β  Wij kunnen dan direct voor u aan de slag

Wie is schuldig bij een aanrijding in Nieuwegein?

Letselschade claimen na een aanrijding kan als een ander schuldig aan een aanrijding is. Maar hierop zijn uitzonderingen. Bent u bijvoorbeeld als fietser aangereden door een auto? Dan kunt u altijd aanspraak maken op een letselschade uitkering. Hetzelfde geldt bij een eenzijdig ongeluk of als u zelf een verkeersfout maakt indien u in bezit van een svi verzekering bent.

In de wet is te vinden wie schuldig bij een aanrijding is:

 • artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens bepaalt dat voertuigen afstand van elkaar moeten houden. Raakt u betrokken bij bijvoorbeeld een scooterongeluk door het niet houden van afstand, dan is het achterste voertuig schuldig aan de aanrijding en aansprakelijk voor uw letselschade
 • in artikel 5 Wegenverkeerswet is een bepaling opgenomen over gevaarlijk weggedrag. Op basis hiervan is schuldig aan een aanrijding de persoon die zich zodanig op de weg gedraagt dat er een risico op het verwezenlijken van gevaar optreedt. Bij bumperkleven, te hard rijden en in het geval van geen voorrang verlenen is er op grond van artikel 5 wvw een verplichting tot het betalen van een letselschadevergoeding

Auto ongeluk in Nieuwegein

Bestaat de aanrijding in Nieuwegein uit een auto ongeluk? Dan kunt u 3 partijen aansprakelijk stellen voor letselschade:

 • de bestuurder van de auto
 • de bezitter van de auto
 • op grond van de wettelijke verzekeringsplicht de autoverzekeraar van de tegenpartij

 

In Nederland zijn alle voertuigen verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid voor auto ongelukken, motorongelukken of een scooterongeluk in Nieuwegein.

Van belang bij een auto ongeluk in Nieuwegein is dat u het schade-aanrijdingsformulier invult en laat ondertekenen door de bestuurder van de auto. De inhoud van het schadeformulier is dan bindende tussen de bij het auto ongeluk betrokken personen.

Helaas komt doorrijden na een aanrijding veelvuldig voor. Dan is het belangrijk dat u ter plaatse de politie belt en binnen 14 dagen aangifte van het doorrijden na een aanrijding doet. Het Waarborgfonds Motorverkeer betaalt dan uw letselschade.

Scooter ongeluk Nieuwegein

Vanaf 1 januari 2023 moeten alle scooters een helm dragen. In Amsterdam en Utrecht moeten scooters ook op de rijbaan rijden en mogen ze niet langer op het fietspad rijden. De kans is groot dat dit een landelijke verplichting wordt. Brommers moeten zelfs al op de rijbaan rijden.

Het nadeel van rijden op de rijbaan is dat de kans groot is dat u op de scooter aangereden door een auto wordt. Als gevolg van dit scooterongeluk kunt u ernstig letsel oplopen.

Bent u betrokken geraakt bij een scooterongeluk in Nieuwegein, dan geldt net als bij een auto ongeluk dat het belangrijk is om een aanrijdingsformulier in te vullen en door de tegenpartij te laten ondertekenen.

Ook bij een scooter ongeluk heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade. Neem daarom contact met onze letselschadespecialisten op voor een letselschade advies en het gratis verhalen van uw letselschade. Bel direct 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en laat ons weten wat wij voor u kunnen betekenen.

of bel direct

0800-27 84 626

Als fietser aangereden in Nieuwegein

bent u als fietser betrokken bij een aanrijding in Nieuwegein? Bij een fietsongeluk wordt u door de wet goed beschermd tegen schade. Deze bijzondere bescherming geldt ook voor als u als voetganger aangereden bent.

De bescherming na een aanrijding in Nieuwegein houdt in dat bij een fietsongeluk er altijd recht op schadevergoeding is. De hoogte hiervan varieert. Is een ongeluk tussen een fiets en auto de schuld van de automobilist, dan wordt 100% van de letselschade vergoed.

Is de fietser fout, bij voorbeeld door geen voorrang te verlenen? Alsnog wordt dan 50% van de letselschade van de fietser vergoed. Op grond van de billijkheidscorrectie kan deze schadevergoedingsplicht zelfs oplopen tot 100%.

Aanrijding tram Nieuwegein

Sinds enkel jaren rijdt er ook tussen Utrecht en Nieuwegein een tram. Maar wat nu als u betrokken bent bij een aanrijding met de tram in Nieuwegein?

Onderscheid dient gemaakt te worden tussen de situatie dat u in de tram in Nieuwegein aangereden wordt en de situatie dat u zelf door de tram aangereden bent.

Zat u tijdens de aanrijding in de tram van Nieuwegein? Dan is de reisovereenkomst van toepassing. U heeft als reiziger dan altijd recht op een schadevergoeding. Het maakt daarbij niet uit wie schuldig aan de aanrijding is.

Wordt u aangereden door de tram? Fietsers en voetgangers hebben recht op een schadevergoeding. Bij een ongeluk tussen een tram en een auto of ander motorvoertuig heeft recht op schadevergoeding de persoon die niet schuldig is bij de aanrijding.

Gratis juridische hup na een aanrijding in Nieuwegein

Het is niet eenvoudig om zelf een letselschadezaak te behandelen. Want welke letselschade bedragen kunnen gevorderd worden en wat bij blijvend letsel of schade in de toekomst? Een letselschade specialist kan hierbij behulpzaam zijn.

In de wet is een wettelijke bepaling opgenomen die bepaalt dat als een ander aansprakelijk is, er recht op gratis rechtsbijstand is. U kunt dus bij een aanrijding in Nieuwegein gratis een letselschade jurist of letselschade advocaat inschakelen.

Ons letselschadebureau is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. U kunt bij ons dus kiezen of u geholpen wilt worden door een letselschade advocaat of letselschade jurist. Maar alle letselschade expertsΒ  van ons kantoor zijn ervaren en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een ongeluk.

Wat doet een letselschade advocaat?

Wij doen meer dan het berekenen van schadevergoeding en het claimen van letselschade. Kiest u voor een letselschade advocaat van ons letselschade bureau, dan ontzorgen wij u gedurende het gehele letselschade traject, wij:

 • stellen de tegenpartij aansprakelijk
 • regelen na erkenning vanΒ  aansprakelijkheid een voorschot op uw letselschade
 • stellen een schadestaat op
 • gaan ook uw smartengeld berekenen
 • voeren de onderhandelingen over de hoogte van uw schadevergoeding
 • schakelen zo nodig een medisch adviseur of arbeidsdeskundige in
 • zorgen voor een zo hoog mogelijke slotbetaling van uw letselschadevergoeding

Contact met ons letselschade bureau

Wilt u ook gratis rechtsbijstand bij het verhalen van uw letselschade vergoeding? Onze letselschade specialisten helpen u graag. Dit doen wij altijd geheel kosteloos voor u!

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

of bel direct

0800-27 84 626
Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade door een aanrijding

Aanrijding Nieuwegein

Lijdt u letselschade door een ongeluk? Laat ons gratis uw schadevergoeding berekenen en claimen op de aansprakelijke persoon. Wij helpen u graag!

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien mogelijk schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

WIJ

doen er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen bij letselschade na een ongeval. U wordt altijd geholpen door de beste letselschade advocaten van Nederland. Advocaten met ruime ervaring en een uitmuntende kennis op het gebied van letselschade.

Al meer dan 3000 letselschadeslachtoffers gingen u voor. U leest hier wat deze cliΓ«nten van onze letselschade specialisten vinden!

Elly Uitslager

4 maanden geleden

Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Vikaash

53 jaar geleden

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.
De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.

Gerard

53 jaar geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Bresilla Mulder

4 maanden geleden

Goede klantvriendelijkheid en een prettige samenwerking.
Geholpen door Mvr. el Haddad

CO

3 maanden geleden

Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.

Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.

Heel erg bedankt voor alles!!

Frank Witholt

53 jaar geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring !

Kamil G

6 maanden geleden

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kevin Wiedijk

6 maanden geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze hielden mij altijd keurig op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

AndrΓ© Kalbvleesch

11 maanden geleden

Wat een uitstekende keuze, Brugman letselschade advocaten kantoor. Voortreffelijke medewerkers
Zeer professioneel. Uitstekende communicatie vanaf begin tot eind. Ik zal, in voorkomende gevallen Brugman advocaten kantoor aanbevelen !

Tobias Moon

12 maanden geleden

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Bert

53 jaar geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en hebben alles goed doorgenomen qua ongeval en evt kosten voortvloeiende uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier behartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht . De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mail beantwoorden en de communicatie verloopt vaak via een toegewezen persoon. Al met al zeker een aanrader om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen .

MY

1 jaar geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik eindelijk vooruitgang in mijn zaak! Zeker aan te raden.