Wie betrokken is bij een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet, dient de letselschade te verhalen door het indienen van een schade claim. Dit gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat onder andere wat er is gebeurd, wie schuldig is aan een aanrijding of arbeidsongeval en welke schade er geleden wordt.
Na het indienen van de schade claim krijgt u in de regel te maken met een letselschade jurist van een grote letselschade verzekeraar. Wellicht doen zij u snel een aanbod om tegen finale kwijting uw letselschade claim te regelen. Dit is echter niet verstandig. U kunt zichzelf dan veel te kort doen. Een verzekeraar zal immers proberen zo weinig mogelijk schade te betalen.
Hieronder vindt u 10 tips voor bij het indienen van een schade claim. U kunt echter ook gratis gebruik maken van een letselschade jurist van ons kantoor. Wij regelen dan alles voor u, van de aansprakelijkstelling tot de discussie met de verzekeraar over de hoogte van de letselschade bedragen.
In de wet is geregeld dat als u letselschade oploopt en een ander hiervoor aansprakelijk is, u recht heeft op een letselschade vergoeding. Maar ook op gratis rechtsbijstand om letselschade te claimen. U kunt dus kosteloos gebruik maken van de hulp van een van onze letselschade juristen. Komen wij er met de verzekeraar niet uit? Dan schakelen wij een letselschade advocaat voor u in, gratis!
Zorg dat u sterk staat tegen de letselschade jurist van een verzekeraar en neem een van onze letselschade specialisten in de arm. Wij:
- stellen de aansprakelijkstelling op
- zorgen dat de tegenpartij aansprakelijk gesteld wordt
- inventariseren alle letselschade bedragen
- regelen een voorschot op uw letselschade
- voeren de discussie met de letselschade verzekeraar
- schakelen indien nodig onze medisch adviseur in
- zorgen voor een maximale schadevergoeding
- vul altijd een schadeformulier in
- maak zoveel mogelijk foto's van het ongeluk
- vraag getuigen om contactgegevens
- ga nooit zelf in gesprek met de verzekeraar
- laat uw letsel altijd door een arts vastleggen
- houdt uw schade bij
- verwijs een verzekeraar naar uw letselschade jurist
- stuur geen (medische) informatie naar de verzekeraar
- teken nooit een medisch machtiging van een verzekeraar
- regel de schade nooit rechtstreeks met de tegenpartij
- schakel altijd een letselschade bureau of letselschade advocaat in
- bel bij onraad altijd de politie
Op een schadeformulier kan belangrijke informatie ingevuld worden. Zo staat op een schadeformulier de namen van partijen, maar ook de verzekeringsgegevens. U letselschade jurist kan dan direct contact opnemen met de verzekeraar
Verder geen het schadeformulier de mogelijkheid om een situatieschets te tekenen. Hieruit blijkt dan vaak direct wie er aansprakelijk is de gevolgen van het ongeluk. Wij adviseren u daarom om altijd een schadeformulier in te vullen en deze aan uw letselschade specialist toe te sturen.
Soms kan er discussie ontstaan over de toedracht van het ongeluk. Bijvoorbeeld bij een kop-staart botsing kan de vraag ontstaan wie schuldig is aan de aanrijding. Of bij een voorrangsfout wordt door de tegenpartij betwist dat u voorrang heeft. Zelfs bij het invullen van het schadeformulier kan deze discussie blijven ontstaan.
Maakt u foto's van het ongeval, dan kan dit bijdragen aan het bewijs dat de tegenpartij schuldig is aan het ongeluk.
Niet alleen bij een aanrijding, maar ook bij een bedrijfsongeval, een hondenbeet of een val over een stoeptegel zijn foto's belangrijk. U kunt dan bewijzen dat de machine inderdaad stuk was, laten zien welke hond u heeft gebeten of bewijzen dat de stoeptegel inderdaad omhoog stak.
Zijn er getuigen van het ongeluk, vraag dan om de gegevens van deze personen. Getuigen kunnen uw lezing van het ongeluk bevestigen en dus ook aangeven dat de tegenpartij aansprakelijk is.
Verzekeraars nemen soms rechtstreeks contact met u op. Dit is verzekeraars niet toegestaan als u een letselschade jurist heeft. Wordt u nog niet geholpen door een belangenbehartiger? Ga dan nooit zelf in overleg met de verzekeraar maar schakelen een letselschade jurist of letselschade advocaat in.
Verzekeraars proberen soms samen met u tot een definitieve regeling van uw schade te komen. Ga hier nooit mee akkoord want u doet uzelf dan waarschijnlijk tekort. Ook kunt u bij blijvend letsel of aanhoudende klachten dan niet meer op uw schadeclaim terugkomen.
Soms is het letsel of zijn de klachten direct duidelijk, zoals bij een gebroken been of tibia plateau fractuur nadat u als fietser aangereden bent. Met name bij whiplashklachten, een hersenschudding, rugpijn of ander 'niet objectiveerbaar letsel' is dit anders. Dit kan tot vervelende en lange discussies leiden die uw schadeclaim indienen kunnen frustreren.
Om een letselschade te kunnen indienen is het belangrijk dat het letsel als gevolg van de kop-staart botsing of ander ongeluk vaststaat. Daarom is het goed om direct na een ongeval contact op te nemen met een arts en uw letsel te bespreken. Vraag daarbij of de (huis)arts in uw huisartsenjournaal wil zetten welk letsel u aan het ongeval heeft overgehouden. Dit kan u zeker helpen bij een letselschade claim indienen,
Direct na een ongeluk maakt u allerlei kosten. Veel voorkomende kosten zijn:
- inkomensschade
- studievertraging
- medische kosten
- kosten voor huishoudelijke hulp
- reiskosten
Voor het indienen van een schadeclaim is het handig om goed uw schade bij te houden, bijvoorbeeld in een schrift of excel bestand. U weet dan precies welke kosten u heeft gemaakt. Houdt bijvoorbeeld gereden kilometers bij en bewaar bonnen en facturen van aangeschafte medicijnen en hulpmiddelen.
Stuurt u de lijst met kosten naar uw letselschade jurist, dan kan deze de door u geleden letselschade claimen en zo nodig een voorschot op uw letselschade aanvragen.
Neemt de verzekeraar van de tegenpartij rechtstreeks contact met u op? Geef dan geen verklaring als hierom gevraagd wordt. Ga ook niet akkoord met een voorstel, u doet zichzelf dan hoogstwaarschijnlijk te kort en kunt ook niet meer op een regeling terugkomen. Verwijs een verzekeraar daarom altijd direct door naar uw letselschade jurist.
Vraagt de letselschade jurist van de verzekeraar u om medische informatie? Stuur nooit medische informatie toe. Ten eerste mag alleen een medisch adviseur uw medische informatie inzien. Daarnaast zijn er richtlijnen over welke medische stukken een verzekeraar mag inzien. Stuur het verzoek om medische informatie daarom altijd naar uw letselschade jurist of letselschade advocaat. Zelf medische informatie toesturen kan uw schadeclaim indienen schaden!
Stuurt de verzekeraar van de persoon die u heeft aangereden of van de hondenbezitter uw een medische machtiging? Teken deze nooit! De medisch adviseur kan dan alle medische informatie opvragen die hij nodig acht. Dit is vaak meer informatie dan nodig is. U kunt dan ernstige discussies krijgen, bijvoorbeeld als u in een ver verleden eens eerder een aanrijding met letsel heeft meegemaakt.
Alle communicatie bij een schadeclaim indienen hoort via de letselschade advocaat te lopen. Deze zal zijn eigen medisch adviseur vragen te bepalen welke medische informatie nodig is voor een letselschade claim.
Bij een schadeclaim indienen zal de verzekeraar vaak rechtstreeks contact met u opnemen. Er wordt u dan een bedrag aangeboden om de letselschade claim definitief te regelen. Vaak heeft u echter nog klachten of letsel en is zijn de schadelijke gevolgen niet duidelijk. Ook kan het zijn dat klachten nog terug kunnen komen. Daarom is het niet verstandig om uw letselschade claim rechtstreeks met de verzekeraar te regelen.
Nam de verzekeraar contact met u op na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet? Vraag ons dan altijd eerst om een letselschade advies. Wij adviseren u graag en helpen u zo nodig gratis bij uw schadeclaim indienen en het verhalen van uw letselschade.
Op grond van de wet is er recht op gratis juridische hulp als u letsel aan een ongeval over hebt gehouden. Dit staat in artikel 6:96 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek. Dit is omdat u als letselschade slachtoffer ten opzichte van een grote verzekeraar een "zwakke" partij bent. U weet immers minder over een schadeclaim indienen en letselschade claimen dan een verzekeraar.
Om er zeker van te zijn dat u de letselschade bedragen ontvangt waar u recht op heeft, is het verstandig om een letselschade bureau of letselschade advocaat in te schakelen. Deze weet de weg en zorgt dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft!
Weigert de persoon die u van achteren aangereden heeft het schadeformulier in te vullen of is er sprake van doorrijden na een ongeval? Bel dan altijd ter plaatse de politie. Deze kan dan op het plaats van het ongeluk een onderzoek instellen. De politie stelt een proces verbaal op welke uw letselschade jurist voor u kan opvragen. De toedracht en wie aansprakelijk is wordt hier meestal snel duidelijk uit.
De politie bellen kan ook verstandig zijn als u door een hond gebeten bent en de eigenaar weigert zijn gegevens te geven of de plaats van het ongeluk verlaat.
Wilt u een letselschade claim indienen? Neem dan contact op met onze letselschade specialisten. Het grote voordeel van Letselschade Kompas is dat wij onderdeel zijn van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de bekendste gespecialiseerde kantoren van Nederland. Is er dus een letselschade advocaat nodig voor het verhalen van uw schade, dan schakelen wij zonder kosten een letselschade advocaat voor u in.
Lijdt u schade door een ongeluk en wilt u een schadevergoeding claimen? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen nog dezelfde dat contact met u op.
"*" geeft vereiste velden aan
Letselschade bij
Val over stoeptegel
Uw wilt een schadeclaim indienen na een aanrijding, arbeidsongeval of omdat u over een stoeptegel gevallen bent. Onze letselschade juristen helpen u hier graag en altijd 100% kosteloos bij.
Bedankt voor je bericht. Een van onze letselschade specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. Liever direct een letselschade jurist aan de telefoon? Bel 0800 278 4626 (gratis).