Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

EN NL
NL

Letselschade na aanrijding claimen

De WAM wetgeving

In Nederland zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekeringen motorvoertuigen, afgekort de WAM.

Op basis van de WAM kunt u uw letselschadeclaim direct bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij indienen. Dit dient u wel binnen 3 jaar na het ongeval te doen. De bezitter van de auto moet binnen 5 jaar na het ongeval aansprakelijk gesteld te worden.

Bij je thuis of op locatie

Binnen 24 uur geholpen

€€ Geheel kosteloos

Wij zijn erg flexibel en operationeel in heel Nederland. Zo kunnen wij bu u thuis, of bij ons op locatie komen. Wij beschikken over een aantal divers gelegen afspraaklocaties in heel Nederland. Liever thuis? Geen enkel probleem!

Wij kunnen binnen 24 uur een intake garanderen, zo kunnen we het traject spoedig voortzetten en hoeft u niet onnodig en eindeloos te wachten.

Een vraag die wij vaak vragen is hoe het kan dat een letselschade advocaat gratis kan werken voor een letselschadeslachtoffer. Dit komt omdat wij onze rechtsbijstand verhalen op de aansprakelijke partij. Vaak is dit een verzekeraar. Daarom betaalt u dus gegarandeerd niks voor onze gespecialiseerde rechtsbijstand.

Schuld andere partij
Eigen schuld

De persoon die de verkeersfout maakt ontvangt in beginsel geen schadevergoeding. Dit is anders als er een schade-inzittendenverzekering
is. In dat geval ontvangen alle inzittenden waaronder de bestuurder van het motorvoertuig een schadevergoeding.

Bent u passagier (en dus niet de bestuurder) van een auto die betrokken is bij geraakt bij een ongeval? Dan wordt uw letselschade altijd vergoed op basis van de bedrijfsregeling 7 of te wel de schuldloze derden regeling.

Stel u geeft ten onrechte geen voorrang en hierdoor ontstaan een ongeluk. Of u rijdt mee met iemand die niet meer kan remmen met als gevolg een kettingbotsing. Dan is er geen aansprakelijke persoon om aan te spreken voor uw letselschade. Toch kunt u ook in deze gevallen aanspraak maken op een letselschade vergoeding.

Heeft u zelf een auto-ongeluk veroorzaakt? Dan kunt u de letselschade claim indienen bij de svi- verzekering. Bij een beroep op de svi maakt het namelijk niet uit wat de toedracht van het ongeluk is.

Reed u als passagier mee in de auto die het ongeluk veroorzaakt heeft? Dan is er altijd recht op een letselschade vergoeding en wel op basis van een heel bijzondere regeling. De regeling Schuldloze Derde. U krijgt de letselschade vergoeding van de WAM verzekering van het voertuig waar u in meereed.

 

 

Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Aangereden in de auto

Schade melden

Een achterop aanrijding, een voorrangsfout of iemand die zonder uit te kijken uit een parkeervak rijdt. Het zijn zomaar voorbeelden van verkeersongevallen tussen ongevallen waar enkel auto’s, vrachtwagens, scooters of brommers bij betrokken zijn.