Contact opnemen

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wie is aansprakelijk na een tramongeluk in Amsterdam?

Bent u gewond geraakt bij een tramongeluk in Amsterdam? Dan is er mogelijk recht op een letselschade vergoeding. In ieder geval is er recht op schadevergoeding bij een tramongeluk in Amsterdam als u:

 • reiziger van de tram was en gewond bent geraakt
 • u als voetganger of fietser aangereden bent door een tram in Amsterdam

 

Was u als automobilist betrokken bij een aanrijding met een tram? Dan is er alleen sprake van recht op schadevergoeding als de trambestuurder een verkeersfout gemaakt heeft.

Niet de trambestuurder is aansprakelijk voor letsels als gevolg van een verkeersongeluk met de tram, maar diens werkgever. In Amsterdam is dit het Gemeentelijk Vervoersbedrijf, het GVB.

 

Letsel door tramongeluk in Amsterdam

Aan een tramongeluk in Amsterdam kunt u letsel overhouden. Veelvoorkomende ongevallen met de tram zijn bijvoorbeeld:

 • Vallen doordat de trambestuurder een scherpe bocht neemt waar u niet op heeft gerekend
 • Een val op het tramspoor waardoor u aangereden door de tram wordt
 • Vallen in de tram wanneer de trambestuurder opeens hard optrekt, bijvoorbeeld wanneer u aan het inchecken bent
 • Struikelen bij het in- of uitstappen

 

In als deze gevallen is er recht op een een letselschadevergoeding.

Welke regels gelden er bij een tramongeluk in Amsterdam?

Op grond van de wet wordt een tram niet gezien als een motorvoertuig. De algemene verkeersregels voor motorrijtuigen zijn dus niet van toepassing op een tram waardoor er speciale verkeersregels van toepassing zijn.

Een van de redenen waardoor er veel aanrijdingen met trams plaatsvinden is omdat niet iedereen op de hoogte is met deze bijzondere verkeersregels. Het is dan ook van belang voor de verkeersveiligheid dat de regels meer onder de aandacht gebracht worden in steden waar trams rijden, zoals in Amsterdam

In de wet zijn de verkeersregels die van toepassing zijn op trams vastgelegd in artikel 15 en 18 Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1190. De volgende regels gelden:

 • Een tram heeft te allen tijde voorrang op voetgangers, fietsers, scooters en auto’s.
 • Wanneer de tram afslaat naar links of rechts of de tram van links of rechts komt, de tram heeft altijd voorrang. Op deze regel bestaat een uitzondering: wanneer u op een voorrangsweg rijdt en de tram niet, dan heeft u voorrang.
 • Trambestuurders zijn gehouden aan alle verkeersborden en verkeerslichten.

Als fietser of voetganger aangereden? Altijd recht op schadevergoeding!

Een aanrijding met een tram zit in een klein hoekje. De binnenstad is druk en trams rijden hard. U kunt nog zo goed opletten, maar als fietser of voetganger bent u een kwetsbare verkeersdeelnemer. Om deze reden is er een speciale regeling in het leven geroepen voor kwetsbare verkeersdeelnemers.

Door deze regeling, die te vinden is in artikel 185 wvw, worden de kwetsbare verkeersdeelnemers beschermd. Als u dus als fietser of voetganger wordt aangereden door een tram heeft daarbij altijd recht op een vergoeding van ten minste 50% van uw letselschade, zelfs als de trambestuurder geen enkele fout maakt.

Als u de trambestuurder ten onrechte geen voorrang heeft gegeven aangezien u zich niet bewust was van de bijzondere verkeersregels, ontvangt u alsnog een vergoeding van minimaal 50% van uw letselschade. Naar omstandigheden kan dit percentage oplopen tot maximaal 100%. Dit op grond van de billijkheidcorrectie.

Is u een ongeval overkomen met een tram? Neem telefonisch contact op met een van onze letselschade advocaten bij u in de buurt. Onze bezoeklocaties bevinden zich door heel Nederland waardoor wij altijd bij u in de buurt zijn. U kunt bellen naar 0800 278 4626 of vul ons online contactformulier in via deze link. We nemen vervolgens spoedig contact met u op.

Aanrijding tussen auto en tram, heb ik recht op schadevergoeding?

De bijzondere bescherming geldt zoals gezegd alleen bij fietsers en voetgangers en dus niet wanneer er sprake is van de aanrijding tussen een tram en een auto.

U heeft uiteraard wel recht op een schadevergoeding wanneer de trambestuurder een fout maakt. In sommige gevallen heeft u daarbij ook recht op een schadevergoeding wanneer u zelf als autobestuurder een fout maakt. In de meeste gevallen wordt door een autobezitter tegenwoordig een SVI-verzekering afgesloten. SVI staat voor schade inzittende verzekering. Wanneer u een dergelijke verzekering heeft afgesloten, ontvangen alle inzittenden van de auto ten tijde van het ongeval een schadevergoeding.

Daarnaast hebben passagiers van de auto te allen tijde recht op een schadevergoeding voor de door hun opgelopen letselschade. Hiervoor kunnen zij namelijk de bestuurder van de auto dan wel de bestuurder van de tram (het vervoersbedrijf) aansprakelijk stellen.

Contact met een letselschade advocaat in Amsterdam

Is u een ongeval overkomen en wilt u de letselschade die u daardoor lijdt verhalen op de aansprakelijke partij? Neem contact met ons op! Wij zijn dagelijks bereikbaar om u te woord te staan via het volgende telefoonnummer: 0229 221 551 of vul ons contactformulier in via de volgende link. In het laatste geval nemen we dezelfde dag nog contact op met u.

Letselschade bedragen

Een schadevergoeding bestaat uit diverse letselschade bedragen. Deze kunnen onderverdeeld worden in materiële schadeposten en smartengeld. Materiële schadeposten zijn te waarderen in geld. Bij smartengeld is dit juist niet het geval. Hier gaat het om een vergoeding van:

 • pijnklachten
 • angstklachten zoals rij angst
 • psychische klachten als een PTSS

 

In het geval van materiële schadeposten gaat het om kosten die u maakt. Daarbij valt te denken aan:

 • het verplicht eigen risico
 • kosten gemaakt tijdens een ziekehuisopname
 • huishoudelijke hulp en overname van huishoudelijke taken (mantelzorg)
 • reiskosten
 • kosten voor verzorging en verpleging

 

Daarnaast zijn er schadeposten als inkomensschade, pensioenschade en schade als gevolg van een studievertraging. Ook deze schade komt voor vergoeding in aanmerking.

letselschade advocaat Amsterdam
Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade verhalen na

tramongeluk Amsterdam

Lijdt u letselschade als gevolg van een tramongeluk in Amsterdam? Onze letselschade advocaten in Amsterdam helpen u gratis bij letselschade.

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien nodig schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

WIJ

Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.
De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Goede klantvriendelijkheid en een prettige samenwerking.
Geholpen door Mvr. el Haddad

Bresilla Mulder

1 year geleden

Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.

Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.

Heel erg bedankt voor alles!!

CO

1 year geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring !

Frank Witholt

54 years geleden

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze hielden mij altijd keurig op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Wat een uitstekende keuze, Brugman letselschade advocaten kantoor. Voortreffelijke medewerkers
Zeer professioneel. Uitstekende communicatie vanaf begin tot eind. Ik zal, in voorkomende gevallen Brugman advocaten kantoor aanbevelen !

André Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en hebben alles goed doorgenomen qua ongeval en evt kosten voortvloeiende uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier behartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht . De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mail beantwoorden en de communicatie verloopt vaak via een toegewezen persoon. Al met al zeker een aanrader om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen .

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik eindelijk vooruitgang in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden