Contact opnemen

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Hoe schade verhalen op de tegenpartij?

Schade verhalen op de tegenpartij doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin schrijft u wat u is overkomen en welk letsel u hieraan heeft overgehouden. Bijvoorbeeld whiplashklachten, hersenletsel of een gebroken been.

Belangrijk in de aansprakelijkstelling is ook de rechtsgrond. Deze is van groot belang om schade te kunnen verhalen op de tegenpartij. Een rechtsgrond voor een letselschade claim kan een onrechtmatige daad zijn of schending van de zorgplicht van de werkgever.

In het geval van voornoemde rechtsgronden is er sprake van schuldaansprakelijkheid. Immers, iemand is schuldig aan het ontstaan van het ongeval. De bestuurder die u als fietser aangereden heeft of de werkgever die de zorgplicht als werkgever geschonden heeft.

Naast schuldaansprakelijkheid bestaat er ook schuldaansprakelijkheid. Hiervan is sprake als de tegenpartij aansprakelijk is omdat hij dit op basis van de wet is. Een bekend voorbeeld is een bezitter van een dier. Zo is een hondenbezitter aansprakelijk voor de schade die het dier aan iemand toebrengt door een hondenbeet.

Schade verhalen op de tegenpartij, waar moet ik om denken?

Wilt u schade verhalen op de tegenpartij, dan is een aantal zaken van belang. Hiermee voorkomt u discussie over de toedracht en het causaal verband tussen het u overkomen ongeval en de als gevolg hiervan geleden schade.

Wij adviseren u om bij een ongeluk:

 • altijd een schadeformulier in te vullen bij een aanrijding
 • een bedrijfsongeval te melden bij uw leidinggevende en bij een ziekenhuisopname of blijvend letsel bij de Arbeidsinspectie
 • namen van getuigen te noteren en een getuigenverklaring te vragen
 • bij twijfel of problemen altijd ter plaatse de politie te bellen
 • foto's te maken van de plek van het ongeluk en uw letsel
 • altijd naar een arts te gaan en uw letsel te laten documenteren
 • een letselschade jurist van ons letselschade bureau in te schakelen

Schade verhalen op tegenpartij, waar heb ik recht op?

Bij schade verhalen op de tegenpartij kunt u 2 soorten schadeposten claimen. De eerste schadeposten is materiële schade. Deze schade bestaat uit veel soorten letselschade bedragen.

Typisch voor materiële schade is dat deze schade op geld waardeerbaar is. Dit in tegenstelling tot het hierna te bespreken smartengeld.

Voorbeelden van materiële letselschade bedragen zijn:

 • loonschade door arbeidsongeschiktheid
 • inkomensschade van zelfstandig ondernemers
 • pensioenschade
 • schade door een studievertraging
 • medische kosten

 

Wilt u weten op welke letselschade bedragen u recht heeft en uw letselschade berekenen met onze hulp? Neem dan contact met onze letselschadespecialisten op. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos!

Smartengeld verhalen op de tegenpartij

Bij schade verhalen op de tegenpartij kunt u ook denken aan smartengeld. Wist u dat u altijd recht op een smartengeldvergoeding hebt als u verwondingen of klachten aan een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet overgehouden hebt?

Smartengeld is alle niet op geld te waarderen schade. Het gaat om pijnklachten, rijangst, psychische klachten zoals een PTSS en verdriet om ontsierende littekens of omdat u uw werk of hobby's niet meer kunt verrichten.

Mensen zoeken ook

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade door een ongeluk

Schade verhalen op tegenpartij

Wilt u schade verhalen op de tegenpartij na een fietsongeluk, auto ongeluk of bedrijfsongeval? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien nodig schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

WIJ

Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.
De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Goede klantvriendelijkheid en een prettige samenwerking.
Geholpen door Mvr. el Haddad

Bresilla Mulder

1 year geleden

Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.

Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.

Heel erg bedankt voor alles!!

CO

1 year geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring !

Frank Witholt

54 years geleden

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze hielden mij altijd keurig op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Wat een uitstekende keuze, Brugman letselschade advocaten kantoor. Voortreffelijke medewerkers
Zeer professioneel. Uitstekende communicatie vanaf begin tot eind. Ik zal, in voorkomende gevallen Brugman advocaten kantoor aanbevelen !

André Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en hebben alles goed doorgenomen qua ongeval en evt kosten voortvloeiende uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier behartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht . De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mail beantwoorden en de communicatie verloopt vaak via een toegewezen persoon. Al met al zeker een aanrader om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen .

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik eindelijk vooruitgang in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden