Bedrijfsongeval meegemaakt? Wij verhalen uw letselschade kosteloos!

Letselschade door een bedrijfsongeval? Wij helpen u!

Als u een bedrijfsongeval is overkomen en u heeft hier letsel aan overhouden en/ of bent in het ziekenhuis opgenomen, dan wordt de Inspectie SZW ingeschakeld. Het rapport van de arbeidsinspecteur kan u helpen bij het verhalen van uw letselschade. Onze letselschade juristen adviseren u graag en verhalen uw letselschade na een bedrijfsongeval kosteloos!

Een defecte machine, val van een steiger of een heftruck ongeval omdat u door een collega aangereden wordt. Er zijn veel manieren waarop het fout kan gaan op de werkvloer. Er is dan sprake van een bedrijfsongeval en de werkgever is voor de gevolgen hiervan aansprakelijk. Daarbij wordt soms de Inspectie SZW ingeschakeld.

Wanneer de arbeidsinspectie (Inspectie SZW) inschakelen?

In sommige gevallen is de werkgever verplicht de arbeidsinspecteur van de Inspectie SZW in te schakelen. Dit is het geval als het letselschade slachtoffer als gevolg van het bedrijfsongeval:

 1. blijvend letsel oploopt;
 2. in het ziekenhuis opgenomen wordt;
 3. komt te overlijden.

De werkgever dient de Inspectie SZW onverwijld in te schakelen, binnen 24 uur na het arbeidsongeval!

De Inspectie SZW heet overigens per 1 januari 2020 de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Letselschade en de Inspectie SZW inschakelen

Omdat de Inspectie SZW of straks de Nederlandse Arbeidsinspectie wordt ingeschakeld bij arbeidsongevallen met als gevolg blijvend letsel of overlijden, speelt zij in een letselschadezaak vaak een belangrijke rol. Het rapport van de arbeidsinspecteur bevat namelijk bruikbare informatie over de toedracht van het bedrijfsongeval, maar ook over de aansprakelijkheid van de werkgever.

Is er sprake van verwijtbaarheid aan de kant van de werkgever? Dan legt de arbeidsinspecteur de werkgever een boete op. Deze boetes zijn erg hoog! Bij een verwijtbaar bedrijfsongeval kan het gaan om:

 1. een defecte machine
 2. achterstallig onderhoud
 3. onvoldoende toezicht
 4. geen of te weinig instructies
 5. onveilige situaties

Aansprakelijkheid na een bedrijfsongeval

Is van een van deze situaties sprake? Dan is er sprake van schending van een zorgplicht en is de werkgever aansprakelijk voor de schade die het letselschade slachtoffer door het bedrijfsongeval lijdt. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Werkgevers zijn meestal verzekerd tegen schade door een ongeval op het werk. De letselschade wordt daarom vergoed door de letselschade verzekeraar (AVP- verzekeraar) van de werkgever.

Schadevergoeding na een bedrijfsongeval

Lijdt u schade na een bedrijfsongeval? Onze letselschade specialisten helpen u graag. Indien nodig gaan wij voor u ook de arbeidsinspectie inschakelen en zorgen wij dat de arbeidsinspectie een onderzoek instelt naar de toedracht van het ongeval. In de meeste gevallen is dit gelukkig niet nodig en wordt de aansprakelijkheid snel erkend.

Alle schadeposten die geleden worden bij een bedrijfsongeval dienen vergoed te worden, bijvoorbeeld kosten van de fysiotherapeut bij nekklachten of het eigen risico omdat u voor hersenletsel na een bedrijfsongeval in het ziekenhuis bent opgenomen. Naast medische kosten vallen de volgende schadeposten onder de letselschade vergoeding:

 • inkomensschade na arbeidsongeschiktheid;
 • reiskosten;
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • studievertraging
 • onderhoudskosten huis en tuin
 • smartengeld

Contact met een letselschade specialist

Lijdt u letselschade door een bedrijfsongeval en wilt u een letselschade claim indienen? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul hier in wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

  Meld uw schade