Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
No cure no pay rechtsbijstand, doe het niet!

Bij veel ongevallen, zoals bij een achterop aanrijding, hondenbeet of een bedrijfsongeval, staat de aansprakelijkheid al vrij snel vast. In dat geval heeft u volgens de wet recht op een redelijke vergoeding van de kosten voor rechtshulp.

Een letselschade advocaat inschakelen om uw schade te verhalen die op basis van no cure no pay werkt is niet nodig en u bent dan vaak een stuk minder voordelig uit. U staat dan namelijk een deel van uw letselschade vergoeding af.

No cure no pay advocaat? Niet doen!

Bij het Letselschade Kompas bieden wij u altijd gratis rechtsbijstand. De kosten van rechtsbijstand verhalen we op de verzekeraar van de wederpartij. Zo bent u verzekerd van een maximale schadevergoeding en de beste rechtsbijstand! Neem direct contact met ons op voor een kosteloos letselschade advies.

Wat is ‚Äėno cure, no pay‚Äô?

No cure no pay, oftewel geen resultaat, geen betaling, is een resultaatgerichte beloning voor bijstand van een letselschade advocaat. Het betekent dat cli√ęnten niets hoeven te betalen als de rechtszaak wordt verloren, maar wel als een zaak wordt gewonnen.

In geval van een letselschade zaak zal een letselschade advocaat een deel van de letselschade vergoeding inhouden. Deze ogenschijnlijk ‚Äúgratis‚ÄĚ constructie is dus helemaal niet zo voordelig als dat het lijkt.

Resultaatgerichte rechtsbijstand

Resultaatgerichte rechtsbijstand is verboden in Nederland. Op dit verbod is slechts één uitzondering. Sinds 1 januari 2014 is het bij wijze van experiment mogelijk voor letselschade advocaten om op basis van no cure no pay te werken. Deze regeling is verlengd en vooralsnog geldig tot 1 januari 2024.

Het uitgangspunt van dit experiment is om de toegang tot rechtsbijstand te vergroten. Er bestond een leemte in de groepen mensen die toegang hadden tot een advocaat. In een beperkt aantal zaken is het nodig om te procederen en hiervoor is het concept voor in het leven geroepen.

Er gelden strenge regels voor no cure no pay advocaten. Zo geldt er een maximum percentage dat een letselschade advocaat in rekening mag brengen. Maximaal bedraagt dit 25% van de letselschade vergoeding of 35% als er ook nog externe kosten worden voorgefinancierd. Deze voorwaarden zijn opgesteld door de Orde van Advocaten.

Waarom doorgaans een slecht idee?

In nagenoeg alle situaties is er sprake van gratis rechtsbijstand bij letselschade claimen en worden de kosten hiervan verhaald bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Spreekt u af om de zaak op basis van no cure no pay te laten behandelen, dan staat u een deel van uw vergoeding af. Dit deel ontvangt u dus minder en dat deel heeft u natuurlijk wel recht op. Slechts in de situatie dat er voor uw letselschade claim geprocedeerd moet worden is het zinvol om een resultaatgerichte beloning af te spreken.  Hierbij kunt u denken aan:

 • De tegenpartij betwist aansprakelijk te zijn.
 • Er discussie is over het causaal verband tussen het ongeval en het letsel (bijvoorbeeld bij¬†whiplash klachten).
 • De verzekeraar het niet eens is over de hoogte van de gevorderde schadevergoeding.

 

In al deze gevallen zal er een gerechtelijke procedure moeten volgen. Dit brengt veel kosten met zich mee, vaak duizenden Euro’s. U kunt dan met een letselschade advocaat afspraken maken over deze kosten. Alleen voor deze rechtszaken is resultaatgerichte beloning bedoelt.

Meer informatie over resultaatgerichte beloning vind u op de website van de Orde van Advocaten.

Gratis rechtsbijstand bij letselschade

Neem voor gratis rechtsbijstand bij letselschade contact met een van onze letselschade specialisten op. Wij dienen de schadeclaim in, regelen een voorschot en gaan de discussie met de verzekeraar aan. Zo kunt u zich richten op uw revalidatie en een maximaal herstel. Wij gaan direct voor u aan de slag!

Laat u letselschade kosteloos claimen door Letselschade Kompas

Aansprakelijk stellen na letsel hoeft u niet zelf te doen. Dit kunt u overlaten aan een letselschade jurist of letselschade advocaat van Letselschade Kompas. Wij zorgen ervoor dat:

Wat valt onder letselschade?

Een¬†letselschade vergoeding¬†bestaat uit materi√ęle schade en immateri√ęle schade, ook wel¬†smartengeld¬†genaamd. Bij materi√ęle schade gaat het om onder andere de volgende schadeposten:

 • verlies van inkomen door arbeidsongeschiktheid
 • studievertraging
 • pensioenschade
 • medische kosten
 • reiskosten
 • hulp in het¬†huishouden
 • onderhoudskosten
 • kosten voor extra kinderopvang
Gratis rechtsbijstand bij letselschade

Wilt u gratis rechtsbijstand bij letselschade van een letselschade jurist? Wij helpen u graag. Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Indien nodig schakelen wij dus ook nog eens gratis een letselschade advocaat voor u in. Dit is het grote voordeel van Letselschade Kompas boven een ander letselschade bureau.

Bel voor gratis juridische bijstand bij letselschade 0800 278 4626 of geef hier aan wat u is overkomen en wij nemen direct contact met u op.

Letselschade advocaat