Ongeval in het openbaar vervoer

Er is u als inzittende in de bus, tram, trein of metro een ongeval overkomen. De buschauffeur of trambestuurder moet een noodstop maken of de tram of bus is betrokken bij een ongeval.

Hierdoor valt u of stoot u zich tegen het raam, een stoel of een paal en hierbij raakt u gewond. U maakt hierdoor kosten en lijdt schade terwijl u zelf niks aan het ontstaan van het ongeval kunt doen. De letselschade is het gevolg van een fout van een ander. U heeft dan recht op een schadevergoeding.

Het antwoord op de vraag wie aansprakelijkheid is voor uw letselschade, is bij een ongeval in het openbaar vervoer zoals in de tram of de bus, eenvoudig te beantwoorden. Op grond van de reisovereenkomst is de vervoerder namelijk in bijna alle gevallen aansprakelijk voor de letselschade die u als passagier lijdt. Er hoeft geen sprake te zijn van een fout van de bestuurder van de bus, tram, trein of metro.

Slechts als de vervoerder overmacht kan bewijzen is er geen sprake van aansprakelijkheid. Van overmacht spreken wij als de vervoerder bewijst dat het voor de bestuurder van de tram of bus onmogelijk was om het ongeval te voorkomen en de vervoerder geen verwijt van het ongeval gemaakt kan worden. Maar bij Letselschade Kompas verhalen wij dan vaak uw letselschade via een andere route!

Letselschade bij een ongeval in het openbaar vervoer bestaat uit materiële en immateriële schade oftewel smartengeld. U moet dit letsel bewijzen. Daarom adviseren wij u om:

 • Namen en contactgegevens van getuigen te noteren.
 • Direct na het ongeval naar uw huisarts of de spoedeisende hulp te gaan.
 • Foto’s te maken van uw verwondingen.
 • Het nummer van de bus of tram te noteren. Dit staat voorin de bus of tram.
 • Bij twijfel de politie te bellen.
 • Direct Letselschade Kompas in te schakelen om uw recht op vergoeding van uw letselschade veilig te stellen.

Wilt u uw letselschade na een ongeval in het openbaar vervoer laten verhalen? Neem dan contact met ons op. Onze letselschade advocaat bij u in de buurt helpt u graag bij het verhalen van uw letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een mail.

Letselschade melden?

Zoekt u hulp bij het verhalen van letselschade na een ongeval? De specialisten van Letselschade Kompas helpen u graag. Bel 0800 278 4626 of vul ons contactformulier op. Wij nemen dan direct contact met u op!

  Meld uw schade

  Professionele begeleiding

  Laat uw zaak professioneel begeleiden door een specialist met kennis van zaken.

  Waar heeft u hulp bij nodig?
  Letselschade

  Als u bij een ongeval gewond raakt, dan noemen wij de schade die u hierdoor lijdt letselschade. Deze schade valt uiteen in twee categorieën, te weten materiële en immateriële schade. Deze laatste categorie letselschade is beter bekend als smartengeld.

  Schadevergoeding

  Als u door de schuld van een ander letselschade oploopt, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Hierbij kunt u naast inkomensschade en medische kosten denken aan smartengeld.