Dwarslaesie

Bij een dwarslaesie is er sprake van een onderbreking van het ruggenmerg. Hierdoor raken de zenuwbanen die door het ruggenmerg lopen afgekneld. Door het afknellen van de zenuwbanen raken bepaalde lichaamsdelen, waaronder veelal ledenmaten, verlamd.
Bij een dwarslaesie is er sprake van een onderbreking van het ruggenmerg. Hierdoor raken de zenuwbanen die door het ruggenmerg lopen afgekneld. Door het afknellen van de zenuwbanen raken bepaalde lichaamsdelen, waaronder veelal ledenmaten, verlamd.

Een Dwarslaesie is vaak het gevolg van een verkeersongeval of een ongeval op het werk. We spreken dan van een post-traumatische dwarslaesie. Is een ander verantwoordelijk voor het u overkomen ongeval? Dan is deze persoon aansprakelijk voor de letselschade die u als gevolg van een dwarslaesie lijdt.

Motorvoertuigen zijn verplicht verzekerd tegen ongevallen. Fietsers en werkgevers zijn in de meeste gevallen vrijwillig verzekerd tegen ongevallen met letsel. Uw schade als gevolg van de dwarslaesie is hierdoor meestal volledig te verhalen. En Letselschade Kompas helpt u gratis bij het verhalen van uw letselschade. U heeft bij een dwarslaesie na een ongeval dus recht op kosteloze rechtsbijstand van een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Als gevolg van een post-traumatische dwarslaesie verandert er veel in uw leven. Bij Letselschade Kompas hebben wij daarom een team van experts om u te helpen bij het bepalen van uw behoefte op medisch gebied en het gebied van zorg. Wij beschikken namelijk over een eigen medisch adviseur die ook praktiserend revalidatiearts is. Daarnaast beschikken wij over een groot netwerk aan arbeidsdeskundigen en specialisten die zich bezighouden met het begroten van uw zorgbehoefte.

Uw letselschade advocaat zorgt ervoor dat u alle hulp ontvangt die u nodig hebt op uw leven weer helemaal op de rit te krijgen. En de kosten die verhalen wij voor u op de aansprakelijke partij.

Wilt u weten wat Letselschade Kompas voor u kan betekenen? Neemt u dan contact met ons op. Wij verhalen uw letselschade door een dwarslaesie kosteloos voor u. Bel 0800 278 462 of mail ons voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis. Wij helpen u graag!

Letselschade melden?

Zoekt u hulp bij het verhalen van letselschade na een ongeval? De specialisten van Letselschade Kompas helpen u graag. Bel 0800 278 4626 of vul ons contactformulier op. Wij nemen dan direct contact met u op!

  Meld uw schade

  Professionele begeleiding

  Laat uw zaak professioneel begeleiden door een specialist met kennis van zaken.

  Waar heeft u hulp bij nodig?
  Letselschade

  Als u bij een ongeval gewond raakt, dan noemen wij de schade die u hierdoor lijdt letselschade. Deze schade valt uiteen in twee categorieën, te weten materiële en immateriële schade. Deze laatste categorie letselschade is beter bekend als smartengeld.

  Schadevergoeding

  Als u door de schuld van een ander letselschade oploopt, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Hierbij kunt u naast inkomensschade en medische kosten denken aan smartengeld.