Laat u kosteloos adviseren bij een bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval met letsel? Claim uw letselschade!

Een bedrijfsongeval kan tot ernstig letsel lijden zoals breuken, nekklachten, hersenletsel, amputatie of een dwarslaesie. Neem daarom een kosteloze letselschade advocaat of letselschade jurist in de arm. Bij Letselschade Kompas helpen wij u graag. U wordt dan geholpen door een letselschade advocaat, Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten.

Ik heb een bedrijfsongeval gehad, wat nu?

Het kan iedereen overkomen; een ongeval tijdens het werk. Dit noemen we een bedrijfsongeval. De arbeidsinspectie spreekt over een arbeidsongeval. Een bedrijfsongeval kan vergaande gevolgen hebben en grote schade aanrichten, soms zelf tot arbeidsongeschiktheid aan toe!

Wanneer u als werknemer het slachtoffer wordt van een bedrijfsongeval, is uw werkgever vaak verplicht om uw schade te vergoeden. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Is u een bedrijfsongeval overkomen? Wij leggen u uit hoe u uw schade vergoed krijgt en helpen u bij uw letselschade claim.

Wist u dat bijna alle werkgevers verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid door een bedrijfsongeval? Uw letselschade wordt in dit geval betaald door de aansprakelijkheidsverzekeraar.

Is mijn werkgever aansprakelijk voor een bedrijfsongeval?

De wettelijke grondslag voor werkgeversaansprakelijkheid vinden we in artikel 7:658 van het burgerlijk wetboek. Uit dit artikel volgt dat de werkgever naar de werknemer een grote verantwoordelijkheid heeft. Die verantwoordelijkheid ziet op een veilige werkplek en werkmaterialen maar ook op een duidelijke uitleg van de veiligheidsvoorschriften en deugdelijke instructies.

De werkgever dient er ook op toe te zien dat de veiligheidsvoorschriften en de instructies daadwerkelijk worden nageleefd. Ook in andere gevallen kan de werkgever aansprakelijk zijn voor uw schade, bijvoorbeeld omdat u gewond raakt door een fout van een collega.

Situaties die onder het bedrijfsrisico vallen kunnen voor de werkgever aansprakelijkheid opleveren. Neem contact op met een van onze letselschade juristen of letselschade advocaten om u hier nader over te laten informeren. Bel 0800 278 4626 (gratis) of laat hier een bericht achter waar in u aangeeft wat u is overkomen. Wij nemen direct contact met u op voor een kosteloos letselschade advies.

Heb ik recht op een schadevergoeding bij een bedrijfsongeval?

De hierboven genoemde verantwoordelijkheden van de werkgever worden samengevat als de zorgplicht. De zorgplicht reikt erg ver. Zo ver, dat wanneer een werknemer aangeeft een bedrijfsongeval te hebben gehad, de werkgever in beginsel aansprakelijk is. De werkgever is alleen dan niet aansprakelijk indien hij kan aantonen dat hij er alles aan heeft gedaan om zijn zorgplicht na te leven.

Hoe krijg ik mijn schade vergoed na een bedrijfsongeval?

De eerste stap is om uw werkgever aansprakelijk te stellen. Met een aansprakelijkstelling stelt u dat u schade heeft geleden in de uitoefening van uw werkzaamheden en uw werkgever daarvoor aansprakelijk is. Vrijwel alle werkgevers zijn verzekerd voor bedrijfsongevallen. U zult dus bijna altijd met de verzekeraar van uw werkgever te maken krijgen.

De verzekeraar zal nagaan of uw werkgever aansprakelijk is voor uw schade. Vervolgens zal de omvang van uw schade moeten worden berekend. Omdat u letsel heeft geleden zal er vaak een medisch adviseur worden ingeschakeld om zich uit te laten over de medische aspecten van de zaak.

Eén van onze letselschade juristen kan u helpen om uw zaak van A tot Z te regelen. Het is altijd aan te raden om u bij te laten staan door een gespecialiseerde letselschadejurist. Zij kunnen u bijstaan met een gepast advies voor uw situatie, u helpen om uw schade volledig inzichtelijk te brengen en bij een conflict met de verzekeraar voor u opkomen.

Gratis juridisch advies bij een bedrijfsongeval?

Wanneer u een bedrijfsongeval is overkomen, komt er veel op u af. Wij nemen graag het stukje schaderegeling uit handen.

  • Letselschadekompas is een landelijk werkend kantoor dat zich inzet voor slachtoffers van letselschade.
  • Wij kunnen u gratis bijstaan en ervoor zorgen dat u de maximale schadevergoeding krijgt.
  • Onze juristen hebben jarenlange ervaring met het verhalen van letselschade.
  • Neem kosteloos contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Kunnen wij u verder helpen? Dan plannen wij direct een intakegesprek in.

Wilt u hulp bij het claimen van letselschade na een ongeval op het werk? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw contactgegevens in. Wij bellen of mailen u dan nog dezelfde dag!

    Meld uw schade