Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wie betaalt bij een letselschade advocaat de kosten?

Er zijn advocaten op diverse rechtsgebieden. Bij arbeidsrecht en persoon- en familierecht betaalt u inderdaad een hoog uurtarief. In het geval van letselschade claimen na een ongeluk ligt dit echter anders.

Als slachtoffer van een auto ongeluk, fietsongeval of bedrijfsongeval krijg je vaak te maken met een letselschade jurist van een verzekeraar. Deze heeft veel kennis van het letselschade recht. De taak van een dossierbehandelaar aan de kant van een verzekeraar is ook om zo weinig mogelijk schadevergoeding te betalen.

De wetgever beschermd slachtoffers van een ongeluk. Daarom is in artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek opgenomen dat slachtoffers van een ongeval recht hebben op gratis rechtsbijstand.

De enige voorwaarde voor het verkrijgen van kosteloze hulp bij letselschade is dat een ander aansprakelijk is voor de letselschade. Bijvoorbeeld bij een achterop aanrijding of een arbeidsongeval. In dit laatste geval is immers de werkgever aansprakelijk.

Gratis rechtsbijstand bij letselschade

Indien een ander dus aansprakelijk is voor uw letselschade, dan heeft u recht op gratis rechtsbijstand. Hierbij kunt u kiezen tussen een aantal belangenbehartigers:

 • letselschade advocaat
 • letselschade jurist
 • rechtsbijstandsverzekeraar
 • letselschadebureau

 

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan weet u zeker dat u geholpen wordt door een ervaren en deskundige letselschade specialist. Als onze letselschade experts zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten en hebben een Universitaire opleiding genoten.

Het voordeel van een letselschade advocaat en een letselschade jurist van een letselschade bureau is dat een advocaat gespecialiseerd in letsel zo nodig naar de rechtbank kan om te procederen. Een letselschade jurist kan dit niet.

Van belang is ook dat letselschade advocaat een beschermd beroep is. Dit betekent dat er controle is op deze werkzaamheden en u zeker weet dat u geholpen wordt door een echter expert in letselschade.

Letselschade advocaat no cure no pay

Ons letselschade bureau is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Dit is een van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren. Wij garanderen dat wij u altijd gratis bijstaan bij uw letselschade claim. U komt bij ons dus nooit voor verassingen te staan.

Sinds een aantal jaren is het letselschade advocaten toegestaan om onder bepaalde voorwaarden te werken op basis van no cure no pay. Ook letselschade bureaus werken geregeld op deze no cure no pay basis.

Bij no cure no pay wordt u niet gratis geholpen. Alleen als de aansprakelijkheid niet rond komt of er geen (volledige) schadevergoeding betaalt u geen of minder kosten. Maar wint u de zaak, dan wordt er een deel van uw letselschadevergoeding ingehouden.

In de meeste letselschade zaken staat het vaak snel vast dat er aansprakelijkheid is. Het is daarom niet nodig om een letselschade advocaat no cure no pay in de arm te nemen bij letselschade door een ongeluk.

Wat doet een letselschade advocaat voor mij?

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan nemen wij de gehele letselschade behandeling voor u uit handen. Dit betekent onder andere dat wij:

 • onderzoeken wie er aansprakelijk is
 • een aansprakelijkheidsbrief opstellen
 • een voorschot op uw letselschade vergoeding claimen
 • de schadestaat opstellen
 • indien nodig een medisch adviseur inschakelen
 • discussiëren en onderhandelen met de verzekeraar
 • ervoor zorgen dat u een zo hoog mogelijke slotbetaling ontvangt

Gratis rechtsbijstand bij letselschade

Wilt u ook gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Dan bent u bij onze letselschade advocaten bij het juiste adres. U maakt voor de hulp van onze letselschade advocaten geen kosten.

Wij verhalen de kosten van onze letselschade advocaten rechtstreeks op de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Bel voor al uw vragen, een gratis letselschade advies of het kosteloos verhalen van uw letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij komen direct voor u in actie.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Gratis rechtshulp

Letselschade advocaat kosten

Wilt u hulp bij uw letselschade claim? U maakt voor de hulp van onze letselschade advocaten geen kosten.