Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

U bent betrokken geraakt bij een aanrijding of ongeval op het werk en hierbij heeft u letselschade opgelopen. U wilt dan uiteraard gecompenseerd worden voor de kosten die u maakt en de schade die u lijdt. Maar hoe ziet een letselschadetraject er uit en wat kan een letselschade specialist voor mij betekenen?

Waar begint uw letselschadetraject?

Uw letselschadetraject begint op het moment dat u een ongeval overkomt. Dus zodra u betrokken bent bij een auto- ongeluk, als fietser aangereden bent of na een arbeidsongeval. Vanaf dat moment ontstaat er namelijk schade. Het is daarom belangrijk dat er direct na het ongeval een letselschade specialist wordt ingeschakeld. Zo weet u zeker dat uw rechten gewaarborgd zijn.

Is een ander aansprakelijk voor uw letselschade? Dan is er ook recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade jurist. Deze vindt u bij Letselschade Kompas. En is er een letselschade advocaat nodig in uw dossier, dan schakelen wij deze kosteloos voor u in!

De eerste stap die gezet wordt is het aansprakelijk stellen van de aansprakelijke partij. Bij een verkeersongeval is dit de verzekeraar van de auto die u heeft aangereden, de WAM- verzekeraar. In het geval van een ongeluk op het werk is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. De werkgever is dan gehouden uw letselschade te vergoeden. Doorgaans worden de schadeposten bij letselschade in dit geval betaald door de AVB- verzekeraar van de werkgever.

Wat kan een letselschade jurist voor u betekenen?

Wanneer u ons benadert om uw letselschade claim in te dienen bij de tegenpartij, dan zullen wij eerst een aansprakelijkstelling opstellen. Deze versturen wij dan na uw goedkeuring naar de verzekeraar van de wederpartij.

Nadat de aansprakelijkstelling is opgesteld, plannen wij een intakegesprek met u in. Het intakegesprek kan bij u thuis plaatsvinden, maar indien gewenst ook bij ons op kantoor of via beeldbellen. Tijdens het intakegesprek bespreekt uw letselschade specialist de schadelijke gevolgen die het ongeval voor u met zich meebrengen. Zo kunnen we in kaart brengen welke schadeposten wij voor u kunnen verhalen op de tegenpartij.

Schadeposten bij letselschade

Veel voorkomende schadeposten die tijdens het letselschadetraject verhaald worden zijn:

  • inkomensschade omdat u niet of minder kunt werken;
  • medische kosten zoals het verplichte eigen risico;
  • reiskosten;
  • kosten voor huishoudelijke hulp;
  • onderhoudskosten van uw huis of tuin;
  • reparatiekosten;
  • verzorgingskosten en verpleegkosten;
  • studievertraging;
  • smartengeld.

Indien de aansprakelijkheid door de wederpartij is erkend, kunnen we overgaan tot het opstellen van een schadestaat. Op een schadestaat komen alle besproken schadeposten terug, zodat de wederpartij in één oogopslag kan zien welke schade u lijdt of heeft geleden.

Het verhalen van letselschade tijdens het letselschade traject

Bij het versturen van de schadestaat stuurt uw letselschade specialist ook een brief met daarin welk letsel u bij het ongeval hebt opgelopen, zoals pijn in de nek na een aanrijding, hersenletsel of een tibia plateau fractuur. Daarnaast worden in deze brief de beperkingen besproken die het gevolg zijn van het ongeval, zoals arbeidsongeschiktheid, een beperking in het huishouden en hobby’s die u niet meer kunt uitvoeren.

In de brief wordt daarnaast op grond van de schadestaat een voorschot op de letselschade gevorderd. Zo hoeft u geen schadeposten voor te schieten en komt u niet in de financiΓ«le problemen door het ongeluk.

Gratis rechtsbijstand tijdens het letselschadetraject

Gedurende uw letselschade traject wordt u door uw letselschade jurist goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken in uw dossier. Wij zorgen ervoor dat het contact met u altijd zo optimaal mogelijk verloopt. Het is immers van belang dat u de tijd en rust krijgt om goed te herstellen van uw ongeval.

Soms kan het zo zijn dat de hulp van een letselschade advocaat nodig is omdat wij er met de verzekeraar op een of meerdere punten niet uitkomen. Een letselschadebureau heeft meestal geen letselschade advocaat in dienst. Bij Letselschade Kompas is dit anders. Is er een letselschade advocaat nodig, dan schakelen wij een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten in, volledig kosteloos!

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschadetraject

Lijdt u letselschade door een auto botsing, bent u als fietser aangereden of is u een bedrijfsongeval overkomen?

Een letselschade specialist van Letselschade Kompas helpt. Wij regelen alles voor u en helpen u gedurende het gehele letselschade traject. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul hier in wat u is overkomen. Een letselschade jurist bij u in de buurt neemt dan direct contact met u op en gaat direct voor u aan de slag!