Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

EN NL
NL
Letselschade advocaat of letselschade jurist

Er is u een ongeval overkomen en hierbij bent u gewond geraakt. Het is dan vanzelfsprekend als u uw letselschade wilt verhalen op de aansprakelijke partij. Maar een letselschade claim indienen vergt kennis van het aansprakelijkheidsrecht. Daarom kunt u vaak kosteloos gebruik maken van een letselschade specialist. Dit is bij wet geregeld.

Bij het verhalen van letselschade kunt u een belangenbehartiger inschakelen. Zo kan er een beroep gedaan worden op een letselschade bureau. Hier wordt u veelal geholpen door een letselschade jurist. Maar u kunt ook kiezen voor een letselschade advocaat. De vraag is dan welke van letselschade specialist beter bij u past.

Contact met uw letselschade specialist

Bent u als fietser aangereden, betrokken geraakt bij een auto- botsing of is u een bedrijfsongeval overkomen? U kunt altijd kosteloos een beroep op de letselschade specialisten van Letselschade Kompas doen. Voor een letselschade advies, vragen of het verhalen van uw letselschade.

Bel voor gratis hulp bij een ongeval 0800 278 4626 (gratis) ofΒ vul hier in wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Kosteloze hulp van een letselschade specialist

Is een ander aansprakelijk voor het u overkomen ongeval? Dan dient deze partij uw letselschade te vergoeden. Maar ook de kosten van een letselschade specialist dient de tegenpartij te vergoeden. Meestal is er een letselschadeverzekeraar die uiteindelijk uw letselschade en de kosten voor rechtsbijstand bij letselschade betaalt.

Wat doet een letselschade jurist?

Een letselschade jurist vindt u vooral bij een letselschade bureau. Letselschade juristen hebben meestal rechten gestudeerd aan een hoge school (HBO- rechten) of Universiteit. Zij hebben dus een hoge opleiding. Maar dit betekent niet automatisch dat zij een letselschade specialist zijn.

Kiest u voor een letselschade jurist voor het indienen van een letselschade claim, dan is het belangrijk dat u kiest voor een letselschade bureau waar alleen belangenbehartigers werken die naast de rechtenstudie nog opleidingen in letselschade hebben genoten. Een voorbeeld hiervan is het NivrΓ©. U weet dan zeker dat u het beste letselschadebureau gekozen hebt. Bij ons vindt u 2 letselschade juristen die lid zijn van het NivrΓ©.

Een letselschade jurist stelt voor u de tegenpartij aansprakelijk, verzorgt een voorschot en stelt een schadestaat op. Ook zal hij of zij voor u onderhandelen met de tegenpartij over eenΒ schadevergoeding.

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat doet eigenlijk precies hetzelfde als een letselschade jurist. Hij of zij kan echter ook voor u procederen bij deΒ rechtbankΒ als dit nodig is. Bijvoorbeeld omdat de letselschade verzekeraar de aansprakelijkheid afwijst. Verder zal ook een letselschade advocaat voor u de letselschade claim indienen en hiervoor een aansprakelijkstelling versturen. Daarnaast zal hij uw letselschade berekenen en het smartengeld berekenen. Tenslotte onderhandelt deze letselschade specialist over uw letselschade.

Een goede letselschade advocaat vindt u bij de Vereniging van Letselschade Advocaten. Alleen de beste letselschade advocaten mogen van deze vereniging lid worden. Maar ook deze letselschade specialist doet eigenlijk hetzelfde als een letselschade jurist. Slecht bij ingewikkelde gerechtelijke procedures kan het raadzaam zijn om een letselschade advocaat van deze vereniging in te schakelen.

Overeenkomsten letselschade advocaat en letselschade jurist
  1. Allebei verhalen zij letselschade na een ongeval.
  2. Beiden zijn letselschade specialist
  3. Ze hebben beiden rechten gestudeerd.
  4. Beiden kunnen u meestal gratis bijstaan.
  5. Het kennisniveaus is meestal hetzelfde.
  6. Beiden zullen zich volledig voor u inzetten.
  7. Ze kunnen allebei bij de kantonrechter procederen.
Verschillen tussen letselschade advocaat en letselschade jurist
  1. Alleen een letselschade advocaat mag altijd procederen.
  2. Advocaten staan onder controle van deΒ Orde van Advocaten, een letselschadejurist niet.
Waarom kiezen voor Letselschade Kompas?`

Letselschade Kompas is een letselschadebureau waar niet alleen letselschade juristen werken. Ook voor een advocaat letselschade kunt u bij ons terecht. Letselschade Kompas schakelt deze namelijk indien gewenst kosteloos voor u in. Wij werken namelijk samen met een landelijk werkend advocatenkantoor.

Kiest u dus voor Letselschade Kompas, dan kunt u kiezen voor een letselschade jurist of een advocaat letselschade. U kiest in ieder geval altijd voor een ervaren en deskundige letselschade specialist. En wij adviseren u hier graag bij. Zo zorgen wij ervoor dat u de beste letselschade specialist voor uw letselschade claim krijgt.

Kosteloze rechtsbijstand bij letselschade

Letselschade Kompas helpt u altijd 100% kosteloos. Dit is mogelijk omdat de aansprakelijke partij ook de kosten van rechtsbijstand moet betalen. Dit is geregeld in de wet! Onze letselschadespecialisten brengen u dus nooit kosten in rekening voor uw letselschade claim!

Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade

Contact

Letselschade Kompas helpt u altijd 100% kosteloos. Dit is mogelijk omdat de aansprakelijke partij ook de kosten van rechtsbijstand moet betalen. Dit is geregeld in de wet! Onze letselschadespecialisten brengen u dus nooit kosten in rekening voor uw letselschade claim!