Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Heeft u een aanrijding gehad op de Laan der Continenten, een hondenbeet opgelopen in het Purmerbos of tijdens uw werk een ongeval gehad en heeft u bij uw ongeval letsel opgelopen? De letselschade advocaten in Purmerend van  Letselschade Kompas staan u graag bij waar het gaat om het verhalen van uw letselschade.

Wat is letselschade?

Letselschade is onder te verdelen in materiële en immateriële letselschade. Materiële schade is de schade aan uw bezittingen. Denk hierbij aan de schade aan bijvoorbeeld uw fiets, uw mobiele telefoon, uw kleding en andere bezittingen. Immateriële letselschade of te wel smartengeld bestaat uit schade die u ten gevolge van het u overkomen ongeval heeft opgelopen aan uw lichaam, maar ook bijvoorbeeld de geestelijke en lichamelijke pijn die u lijdt waardoor vermindering van levensvreugde ontstaat.

Een letselschade advocaat in Purmerend is ervaren in het verhalen van uw letselschade op de wederpartij. Alle letselschade zoals hierboven beschreven kunt u via de wederpartij van het ongeval vergoed krijgen.

Wat kan een letselschade advocaat in Purmerend voor u betekenen?

Hondenbeet

Wanneer u slachtoffer bent geworden van een hondenbeet in het Purmerbos kunnen de letselschade specialisten van Letselschade Kompas de letselschade die u hieraan over heeft gehouden voor u verhalen bij de wederpartij. In geval van een hondenbeet wordt de baas van de hond aansprakelijk gesteld. De aansprakelijkstelling gaat altijd via de AVP-verzekering van de baas. U hoeft er dus niet bang voor te zijn dat de baas persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld, want het wordt geen persoonlijke kwestie. Wij richten ons altijd tot de verzekeraar.

Letselschade door aanrijding

Indien u slachtoffer bent geworden van een aanrijding als fietser of betrokken bent bij een auto-ongeluk op de Laan der Continenten, dan kan het zo zijn dat u letselschade heeft opgelopen in de vorm van whiplash klachten of ander letsel.

Whiplashklachten zijn veel voorkomende klachten naar aanleiding van een verkeersongeval. Ook de letselschade van deze klachten is te verhalen op de wederpartij. De wederpartij is in het geval van een verkeersongeval de persoon die tegen u is aangereden. Wij zullen uw letselschade ook in geval van een verkeersongeval niet persoonlijk op de wederpartij verhalen, maar ook gewoon weer via de verzekeraar van de wederpartij.

Bij een verkeersongeval spreken wij meestal de WAM-verzekering van een bestuurder aan. Het is voor u belangrijk dat u na een ongeval samen met de wederpartij een schade-aanrijdingsformulier invult. Hier kunnen wij precies de gegevens van de verzekeraar van de wederpartij uit opmaken. Indien er geen schade-aanrijdingsformulier is ingevuld, maar wel politie aanwezig is geweest, is het voor ons eventueel ook mogelijk om het proces verbaal bij de politie op te vragen.

Procedure na erkenning van de aansprakelijkheid

Op het moment dat de verzekeraar van de wederpartij de aansprakelijkheid voor het ongeval heeft erkend, kunnen we een overzicht maken van de schadeposten. Dit overzicht heet een schadestaat. In de schadestaat staat alle schade opgenomen die u heeft geleden. Tijdens een intakegesprek met u kunnen wij in kaart brengen welke schadeposten voor u allemaal vergoedt kunnen worden.

Schadeposten die veel voorbij komen zijn bijvoorbeeld kosten voor medische behandelingen zoals fysiotherapie, maar ook het eventuele verlies van uw salaris indien u niet meer in staat bent om volledig te werken zoals u voor het ongeval deed. De advocaten en juristen van het Letselschade Kompas helpen u graag bij het in kaart brengen van uw schadeposten.

Voordat de advocaten of juristen de schadestaat of andere stukken naar de wederpartij versturen, gaan de stukken eerst langs u ter goedkeuring. Wij zetten alle stappen in uw dossier samen met u, hierdoor bent u erg betrokken bij uw eigen zaak.

Bedrijfsongeval

Het kan natuurlijk voorkomen dat u tijdens u werk slachtoffer wordt van een ongeval. We spreken van een bedrijfsongeval wanneer een gebeurtenis op het werk of gedurende werktijd onmiddelijk lijdt tot schade aan de gezondheid, zo stelt de Arbowet. In geval van een bedrijfsongeval moet, net als bij andere ongevallen met betrekking tot letselschade, iemand aansprakelijk worden gesteld.

Wij stellen op het moment dat er sprake is van een bedrijfsongeval de verzekeraar van uw werkgever aansprakelijk. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Net als bij een hondenbeet of een verkeersongeval wordt het ook bij een bedrijfsongeval geen persoonlijke kwestie.

Kosten voor een letselschade advocaat

Als de aansprakelijkheid van uw ongeval door de verzekeraar van de wederpartij is erkend, betaalt de verzekeraar de kosten voor de advocaat. Dat betekent dus dat de verzekeraar op dat moment niet meer alleen de schadevergoeding betaalt, maar ook uw juridische kosten dekt.

Indien de verzekeraar de aansprakelijkheid om wat voor reden dan ook niet erkend, hoeft u alsnog de juridische kosten niet te betalen. U hoeft dus niet bang te zijn voor kosten! Kortom, u bent zelf in principe nooit verantwoordelijk voor de juridische kosten met betrekking tot uw letselschadezaak.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade advocaat

Onze letselschade specialisten verhalen uw letselschade

Heeft u een aanrijding gehad op de Laan der Continenten, een hondenbeet opgelopen in het Purmerbos of tijdens uw werk een ongeval gehad en heeft u bij uw ongeval letsel opgelopen? De letselschade advocaten in Purmerend en juristen van het Letselschade Kompas staan u graag bij waar het gaat om het verhalen van uw letselschade.