Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat is een deelgeschil

Gedurende de behandeling van uw letselschadezaak kunnen er diverse discussies ontstaan. Bijvoorbeeld over het verband tussen het ongeval en uw whiplashklachten of over de hoogte van de schadevergoeding. Komen partijen er niet samen uit, dan zal de rechter een uitspraak moeten doen.

Gerechtelijke procedures zijn duur en tijdrovend. In letselschadezaken is er echter een bijzondere en snelle procedure mogelijk, de deelgeschilprocedure. Bij een deelgeschil wordt slechts 1 onderwerp aan de rechter voorgelegd. Hierbij kunt u denken aan een geschil over:

  • de hoogte van het smartengeld
  • de gevolgen van de whiplashklachten
  • het uurtarief van de ingeschakelde schoonmaakster

 

In een deelgeschil vraag je dus de rechter over 1 discussie een uitspraak te doen.

Waarom een deelgeschil voeren?

Een deelgeschil heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een
"gewone" gerechtelijke procedure, ook wel een bodemprocedure genoemd.

In een bodemprocedure duurt het over het algemeen lang doordat de rechter een uitspraak doet. Dit komt omdat er veel processtukken gemaakt moeten worden, gevolgd door een zitting. Bij een bodemprocedure duurt het vaak meer dan 1 jaar voordat er in uw letselschadezaak een uitspraak wordt gedaan.

Een deelgeschilprocedure is veel sneller. Na het verzoekschrift deelgeschil dient de tegenpartij op vrij korte termijn een reactie te geven. Daarna volgt binnen enkele weken een zitting waarop het deelgeschil door de rechter behandeld wordt. Een deelgeschil duurt ongeveer 3 maanden, dat is aanzienlijk sneller dan bij een bodemprocedure.

Andere voordelen zijn dat u geen kosten maakt voor het deelgeschil in een letselschade dossier, behalve (mogelijk) bij een deelgeschil over de aansprakelijkheid.

Gratis deelgeschil bij letselschade, hoe kan dat?

Een bodemprocedure bij de rechtbank kost veel geld. U maakt immers rechtbankkosten en dient uw letselschade advocaat te betalen. Verlies je de gerechtelijke procedure, dan dient u ook nog eens de advocaatkosten van de tegenpartij betalen.

In de wet staat dat een deelgeschilprocedure "buitengerechtelijk" is. Dit klinkt vreemd omdat je toch echt naar de rechter gaat. Maar het feit dat de deelgeschilprocedure buitengerechtelijk wordt genoemd betekent, dan de aansprakelijke partij de kosten van het deelgeschil moet betalen.

Is de aansprakelijkheid dus een feit of wordt met het deelgeschil de aansprakelijkheid bevestigd, dan worden de kosten van het deelgeschil door de tegenpartij, vaak een schadeverzekering, betaald.

Onze letselschade juristen kunnen u dus kosteloos helpen bij een deelgeschil in een letselschade zaak.

Deelgeschil bij aansprakelijkheid

Soms wordt de aansprakelijkheid in een letselschade zaak niet erkend door de tegenpartij. Dan is een procedure bij de rechtbank nodig. In de jurisprudentie (rechtspraak) is bepaald dat ook voor discussie over de aansprakelijkheid een deelgeschil mogelijk is.

 

Gratis hulp van een letselschade jurist

Wilt u gratis juridische hulp van een letselschade jurist bij het verhalen van uw letselschade? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

U vindt ons letselschade bureau door heel Nederland. Met meer dan 15 bezoeklocaties verdeeld over Nederland zijn wij altijd in de buurt. Maar wij komen ook gewoon bij u thuis voor een letselschade advies of het verhalen van uw letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier en wij nemen direct contact met u op.

Mensen zoeken ook

πŸ‘¨β€βš–οΈletselschade advocaat

πŸ‘¨β€βš–οΈletselschade advocaat Amsterdam

πŸ‘¨β€βš–οΈletselschade advocaat Rotterdam

πŸš—door auto aangereden

πŸ₯‡beste letselschade advocaat

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

bij letselschade

Deelgeschilprocedure

Lijdt u letselschade door een verkeersongeluk, arbeidsongeval of bent u gebeten door een hond en is er discussie ontstaan met de letselschadeverzekeraar? Wij voeren kosteloos een deelgeschil bij letselschade voor u.

Wij

zijn Letselschade Kompas, een letselschadebureau waar de beste letselschade juristen van Nederland gratis voor u werken als u gewond bent geraakt en gedeeltelijke schade. Door zekerheid ervaring in het claimen van letselschade weten wij hoe wij u het beste kunnen helpen en altijd volledig kunnen helpen!

Graag stellen wij onze letselschade juristen aan u voor!

WIJ

Toppadvocaten, hele contacten over en weer, Charlotte bedankt voor alles wat je bent een topper en Friso bedankt dat je attent bent op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede letselschade specialisten, ben blij dat dit letselschadebureau ingeschakeld heb!

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Duidelijk letselschade advies gekregen en altijd goed bereikbaar. Mijn volledige letselschade vergoed gekregen. Ik raad deze letselschade juristen zeker aan.

Bresilla Mulder

11 months geleden

Fijne mensen met veel kennis en ervaring. De heer Friso Brugman gaat direct voor mij aan de slag en heeft mijn schade snel en volledig verhaald op de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

CO

11 months geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn mevrouw advocaat El Haddad. Ik ben echt zeer goed te spreken over haar waarschijnlijkheid en de manier waarop ze je woord staat. Daarnaast heb je alle informatie die je nodig hebt en stelt je gerust. Al met al een topervaring!

Frank Witholt

54 years geleden

Volledige professionaliteit, professionele hulp van begin tot eind, zeer vriendelijke service. Ik ben zeer tevreden over de dienstverlening en de benadering van de cliΓ«nt door de advocaten Brugman. Ik raad het iedereen aan. Bel ze en het helpt 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze zijn altijd precies op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Goede letselschade specialisten.

AndrΓ© Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ontdekt! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit werd beschreven. Ik zou niet geschoolden om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed ondersteund en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en alles is goed doorgenomen qua ongeval en evt geaccepteerde uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier gehartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht. De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mailcontact en de communicatie verloopt vaak via een afgestudeerde persoon. Al met al zeker een aanbeveling om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen.

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik vooruitgang geboekt in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden