Waar heb ik recht op bij letselschade?

Schadevergoeding bij eenzijdig auto-ongeluk

Ook in het geval van een eenzijdig auto-ongeval is er vaak recht op een schadevergoeding, de toedracht is daarbij niet belangrijk! De bestuurder en passagiers kunnen zich beroepen op de schade-inzittendenverzekering. Passagiers hebben ook recht op een letselschadevergoeding op basis van de "Schuldloze derden regeling".

Schade claimen bij een eenzijdig auto-ongeval

Een eenzijdig auto-ongeval is een ongeval dat vaak voorkomt en waarbij slechts een partij betrokken is. Voorbeelden van eenzijdige auto-ongevallen zijn tegen een boom of vangrail rijden doordat u in een slip komt. Hierbij is er eigenlijk sprake van een aanrijding met een stilstaande auto of object.

Er zijn verschillende oorzaken van eenzijdige verkeersongevallen. Oorzaken kunnen zijn weeromstandigheden zoals regen en gladheid en onoplettendheid van de bestuurder zelf. Hoewel er niemand aansprakelijk gesteld kan worden, is er bij een eenzijdig auto-ongeluk toch vaak recht op een letselschade vergoeding. Wij leggen u graag de mogelijkheden uit!

Claim uw letselschade na een eenzijdig auto-ongeval

Vragen of wilt u kosteloos uw letselschade claimen? Neem dan contact op met onze letselschade specialisten. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaat. Bij Letselschade Kompas wordt u daarom niet geholpen door een letselschade jurist, maar altijd door een ervaren en deskundige letselschade advocaat! De rechtsbijstandskosten worden verhaald op de aansprakelijke partij!

Eenzijdig auto-ongeluk, wat nu?

Wanneer u een eenzijdig auto-ongeluk meemaakt kunt u letsel oplopen. De letselschade experts van Letselschade Kompas kunnen u helpen bij het claimen van uw letselschade. Een voorwaarde hiervoor is dat u een aanvullende SVI-verzekering heeft afgesloten of dat u als passagier in de auto meereed.

Een SVI-verzekering is een schadeverzekering voor inzittenden. Een SVI dekt de schade van u als bestuurder en mogelijke passagiers als gevolg van het eenzijdige auto-ongeluk. Een verschil met de ongevallen inzittenden verzekering (OIV) is dat de SVI de daadwerkelijke schade vergoedt. Bij een ongevallenverzekering ontvangt u een vaak lage uitkering ineens.

Bij een schade inzittendenverzekering wordt de werkelijke schade vergoed. Dus ook uw inkomensschade, medische kosten en kosten voor huishoudelijke hulp. Ook ontvangt u een smartengeldvergoeding.

De schade-inzittendenverzekering (SVI)

Als u een eenzijdig auto-ongeval heeft gehad, zal de schade binnen 3 jaar gemeld moeten worden bij de schade- inzittendenverzekering. In veel algemene voorwaarden staat echter dat schade en dus ook letselschade zo spoedig mogelijk gemeld moet worden. Neem daarom direct na het verkeersongeval contact op met een letselschade specialist van ons kantoor om uw rechten veilig te stellen.

Mocht u letsel hebben opgelopen na het eenzijdig ongeval is het van belang dat u direct bezoek brengt aan uw huisarts of een bezoek brengt aan de spoedeisend hulp bij het ziekenhuis. Bij letsel kunt u denken aan spierpijn of botbreuken na het auto-ongeluk.

Het is vooral van belang dat naar een arts gaat wanneer u whiplashklachten of andere “niet objectiveerbare klachten” ervaart. Symptomen van een whiplash zijn nekpijn, hoofdpijn, duizeligheid en concentratieproblemen. Klachten ontstaan na een voor- achterwaartse beweging van de nek. Het is van belang dat er zo snel mogelijk na het ongeval een medisch dossier wordt aangemaakt. Zo’n medisch dossier is de bewijsvoering in u zaak, het zal aantonen dat u letsel heeft opgelopen bij het ongeval.

Schakel Letselschade Kompas in

Bij het verhalen van uw schade is het raadzaam een letselschade specialist in te schakelen die uw belangen behartigd. Er kan namelijk veel op u afkomen waar u wellicht onvoldoende kennis van heeft. Met de hulp van een letselschadespecialist hoeft u dit pad niet alleen te bewandelen. Hiervoor kunt u bij Letselschade Kompas terecht. Onze letselschade specialisten hebben brede kennis op het gebied van het verhalen van schade na een ongeluk.

Wilt u uw letselschade na een eenzijdig auto-ongeluk laten verhalen? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij zijn er graag voor u als u ons nodig heeft.

Letselschade Kompas werkt door heel Nederland!

Onze letselschade specialisten werken door heel Nederland. Met meer dan 10 afspraaklocaties zijn ook altijd bij u in de buurt. Maar onze letselschade experts komen gewoon bij u thuis om u te helpen bij uw letselschade claim. En omdat wij onderdeel zijn van Brugman Letselschade Advocaten wordt u altijd geholpen door een letselschade advocaat!

    Meld uw schade