Bent u gebeten door een hond? Wij verhalen uw schade!

Aansprakelijkheid bij hondenbeet

Als u bent gebeten door een hond, dan is de bezitter van de hond aansprakelijk voor uw schade. Omdat de meeste hondenbezitters verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid, wordt uw letselschade vergoeding betaald door de letselschade verzekeraar!

Aansprakelijkheid bij een hondenbeet

Als u bent gebeten door een hond, dan kan dit een traumatische ervaring zijn voor. Of u nu zelf bent gebeten door een hond of uw kind, het is logisch dat u eerst van de schrik moet bekomen voordat u denkt aan wie er nu eigenlijk aansprakelijk is voor dit incident. Aansprakelijkheid bij een hondenbeet is geregeld in de wet. U leest er hier alles over!

Een aanval door een hond kan soms leiden tot een flinke wond. In sommige gevallen is een littekenen of zelfs blijvend letsel niet uit te sluiten. Hiervoor maakt u helaas de nodige kosten en heeft dit ook impact op uw persoonlijke situatie door de mogelijke angstklachten en blijvende beperkingen die u heeft opgelopen na een hondenbeet.

Ons team van Letselschade Kompas informeert u graag over wat u moet doen nu u of een gezinslid is gebeten door een hond. Neem hiervoor vrijblijvend contact met een van onze ervaren juristen. Bel 0800 278 46 26 (gratis) of vul hier uw gegevens in.

Wie is aansprakelijk bij een hondenbeet?

Het is van cruciale belang dat u na een hondenbeet uw rechten veilig stelt. Dit doet u door in ieder geval na te gaan wie de hondeneigenaar is. In de Nederlandse wetgeving is namelijk geregeld dat op grond van artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek de hondenbezitter aansprakelijk is voor alle schade die het dier veroorzaakt. Het is daarvoor niet van belang dat er nalatigheid is vastgesteld vanuit de hondenbezitter. De hondenbezitter is namelijk in alle gevallen aansprakelijk voor de bewegingen van de hond, dus ook voor het letsel dat u heeft overgehouden na een hondenbeet.

Wij hebben een aantal tips voor u, wat u het beste kunt doen direct nadat u slachtoffer bent geworden van een hondenbeet:

  1. Vraag om de gegevens van de hondenbezitter. Het is belangrijk dat u in ieder geval de naam, het adres en het telefoonnummer heeft van de hondenbezitter.
  2. Indien er getuige(n) zijn die het bijtincident hebben zien gebeuren, dan adviseren wij u om ook deze gegevens te noteren. Mocht de hondeneigenaar het bijtincident ontkennen, dan kunnen deze getuige(n) mogelijk de benodigde informatie verschaffen dat van belang is om de aansprakelijkheid vast te stellen. Ga zo snel mogelijk naar de huisarts of Eerste Hulp. Zo houdt u de schade zo beperkt mogelijk.
  3. Bel of laat uw gegevens achter bij Letselschade Kompas. Wij zullen zo spoedig mogelijk de hondeneigenaar aansprakelijk stellen voor het door u overkomen bijtincident.
  4. Om uw schade zo snel mogelijk in kaart te brengen, is het voor ons prettig als u een overzicht bijhoudt van de kosten die u maakt. Zo kunnen wij snel een schadevergoeding voor u aanvragen bij de aansprakelijke partij, namelijk de hondenbezitter.

Welke kosten komen voor een vergoeding in aanmerking na een hondenbeet?

Nu vraagt u zich natuurlijk af waar u dan aan moet denken bij schadeposten die verhaald kunnen worden op de hondenbezitter.

Hier treft u een aantal posten aan:

  • Schade aan uw kleding.
  • Schade aan alle overige materialen zoals bijvoorbeeld uw telefoon.
  • Het letsel dat u heeft overgehouden en de medische behandelingen daarvoor.
  • Inkomensschade

U heeft naast deze materiële schadeposten recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor de pijn die u door de hondenbeet lijdt en de littekens die u overhoudt als u door een hond gebeten bent.

Naast bovengenoemde schadeposten kunnen ook een aantal andere schadeposten voor een vergoeding in aanmerking komen bij aansprakelijkheid bij een hondenbeet. Ons ervaren team van juristen informeert u graag hierover in een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Dit gesprek plannen wij gelijk met u in nadat u contact met ons heeft gehad door middel van het achterlaten van uw contactgegevens of telefonisch contact.

Liever een letselschade advocaat? Geen probleem! Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Indien gewenst schakelen wij gratis een letselschade advocaat voor u in!

Wij vinden het belangrijk dat het slachtoffer centraal staat, wij komen dan ook graag bij u thuis langs zodat u uw verhaal kunt vertellen en dan doet het team van Letselschade Kompas de rest.

Contact met uw letselschade juist of letselschade advocaat

Is iemand aansprakelijk voor en hondenbeet en wilt u de letselschade die u door de hondenbeet lijdt verhalen? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij verhalen uw letselschade graag en doen dit geheel kosteloos voor u.

 

    Meld uw schade